În ciuda dimensiunilor mici, camera de baie este vizitată de toți cei care trec prin hol și are același drept de a fi frumos amenajată ca orice altă cameră din locuință. Proiectată corect, aceasta poate părea cu mult mai mare decât pare, totul depinde de mobila de baie.
Deseori, baia, este camera unde, după o zi grea de muncă, este locul perfect pentru relaxare, într-o cadă acoperită cu spumă sau sub un duș fierbinte. Din acest motiv, este foarte important să alegi nu doar obiecte sanitare, dar și mobilier corespunzător, care va crea o atmosferă plăcută, confortabilă și desigur funcțională.
Desigur că, baia poate fi și spațioasă, asta permite ca mobila în baie să fie diversă și poate include o sumedenie de mărunțișuri importante, dar și decorative. Oricum, aici contează fiecare centimetru, și trebuie să alegi cu grijă mobilierul, ca acesta să fie folosit la 100%.
Iată câteva sfaturi, cum să selectezi corect mobila pentru baia ta:
- Primul lucru la care trebuie să fii atent, este numărul membrilor familiei, vârsta și abilitățile lor fizice. Astfel vei ocoli dificultățile pe care le poate întâmpina, spre exemplu, un copil mic care vrea să obțină ceva necesar dintr-un dulap suspendat prea sus.
- Atenție la mărimi și la distanțele dintre toate obiectele posibile, care vrei să le incluzi în baie. Atunci când baia este spațioasă, distanța dintre obiecte nu este atât de importantă, pentru că este spațiu suficient pentru un dulap mare din lemn masiv.
- Forma mobilierului, mai ales dacă merge vorba despre o baie mică. Axează-te pe simplitate și funcționalitate. Aici va fi simplu de inclus un dulap dreptunghiular mic amplasat sub chiuvetă.
Este esențial ca mobilierul să fie confecționat din materiale rezistente la umiditate ridicată, fapt care contribuie la mărirea duratei de viață a mobilei. Producătorii oferă o gamă variată de modele, care pot fi din plastic, pal, lemn natural, sticlă sau chiar metal. Însă, înainte de a procura, este necesar să verifici calitatea materialelor.
- Lemnul masiv, din care, de cele mai deseori se realizează mobilier de baie clasic, doar că nu toți îl preferă, pentru că absorb rapid umiditate. Nu și mobilierul din stejar, frasin, wenge exotic, tiku și zebrano. Unii producători utilizează și fagul, cireșul sau alte foioase, le usucă cu grijă, le acoperă cu câteva straturi protectoare de uleiuri și grunturi, ceară și alte substanțe.
- Plăcile din MDF sunt des folosite de către producătorii de mobilă scumpă. Acestea sunt acoperite inițial cu VDSP, după care cu uleiuri lucioase, fapt care le fac rezistente la umiditate. Ultima fază, uscarea cu razele ultraviolete, fac suprafețele plăcilor perfect uniforme. Mobila baie MDF este recomandată pentru camerele mici.
- Elemente din sticlă se potrivesc de minune cu toate celelalte materiale. Practice, rezistente la umiditate, atractive, și pot fi integrate în interiorul camerei de baie, contribuind la menținerea esticitității.
Ține cont de sfaturile de mai sus, în cazul în care nu te descurci, optează pentru mobilier de baie la comandă. O întreagă echipa va concepe și va realiza un proiect unic de la A la Z, iar rezultatul va fi peste așteptările tale.