Toate gospodinele iscusite merită o bucătărie deosebită, stilată și echipată corespunzător, pentru că anume aici este locul lor magic, unde capodoperele culinare sunt la ordinea zilei și practic locul unde familia petrece mult timp împreună, socializează și se relaxează. 

Atunci când atmosfera din bucătărie nu este chiar atât de confortabilă, începi să te gândești la aspectul decorativ și la componentele practice din interiorul ei, luând în calcul nu doar spațiul de gătit. Ideile de amenajare aplicate individual, uneori nu este o alegere tocmai reușită, din simplul motiv că apar noi tendințe, iar bucătăria vecinei nu mai este de mult “la modă”. Acum este cazul să apelezi la specialiști care realizează bucătării la comandă. 

Pentru că aspectul bucătăriei variază în dependență de mai mulți factori, aceasta trebuie să fie echilibrată, armonioasă și bine organizată, astfel încât să-ți poți manifesta pasiunea pe care o ai față de arta culinară.

Multe gospodine optează pentru bucătării ieftine, deseori lipsite de farmec, gust și inspirație, care nu generează buna dispoziție, iar prepararea bucatelor nu mai este la fel de distractivă. 

Ca să te faci alegerea corectă, încearcă să urmezi câțiva pasi simpli:

  1. Determină spațiul destinat bucătăriei. Asta te va ajuta să vizualizezi aproximativ mărimile și modalitățile de amplasare a mobilierul, mai ales atunci când vrei să alegi din categoria bucătării în colț. Dar atenție la detalii, acestea fac mereu diferența.
  2. Ce stil preferi? Modern, clasic, rustic, vintage? Sau poate minimalist, care se potrivește perfect cu orice bucătărie. Design, stil artistic și elementele decorative sunt caracteristicile esențiale, care te pot ghida corect în alegerea bucătăriei tale. 
  3. Care este culoarea ta preferată? Imediat după ce te-ai determinat cu stilul, alege și culoarea sau poate culorile pe care vrei să le vezi în bucătărie. 

Să presupunem că până aici ai analizat toate detaliile și ai luat o decizie și ești sigură că bucătăria ta o să-ți ofere încredere și o să te inspire să acționezi, o să-ți satisfacă și cele mai pretențioase gânduri. Ca să-ți întărim aceste convingeri, am mai pregătit câteva sfaturi practice.

  1. Fii atentă la mobilier, mai ales la modalitățile de deschidere a ușilor. Acestea trebuie șă-ți ușureze activitățile. Atât ușile cât și sertarele pot fi deschise și închise printr-o simplă apăsare, grație sistemului PUSH TO OPEN, plus că închiderea este silențioasă. 
  2. Zonele de interes, spre exemplu blatul, chiuveta, aragazul trebuie să fie bine iluminate. Asta va spori confortul.
  3. Ordinea electrocasnicelor. Amenajează-le în așa fel încât procesul de gătit să nu-ți fure mai mult timp decât este necesar. 

Se mai spune că bucătăria este inima casei, ține cont de asta și axează-te pe preferințele tale estetice, pe produse de calitate și dotări utile pentru tine și familia ta. Chiar dacă arta culinară este doar un hobby, bucătăria trebuie să se integreze cu stilul și designul întregii locuințe. 

Piața pune la dispoziție o mulțime de modele de bucătării. Chișinău este locația perfectă unde cu siguranță vei găsi bucătăria perfectă.