Mobilierul pentru camera copiilor este o achiziție importantă pentru părinți, iar primul lucru la care atrag atenția, este siguranța. Astfel mobila din camera picilor trebuie să respecte standardele stricte de siguranță, evaluate suplimentar de către experți. 

Desigur că mobila camera de copii trebuie să fie frumoasă și durabilă, astfel încât să reziste celor mai pretențioase jocuri. Interiorul corect conceput va crea atmosferă de confort și va avea un efect benefic asupra dezvoltării copiilor. Piața pune la dispoziție o multitudine de modele mobilă camera de copii, atât pentru fete, cât și pentru băieți, care diferă nu numai prin culori, dar și prin conținut, design și poziționare. 

Pentru copiii, această cameră înseamnă mult mai mult decât de imaginăm. Propriul spațiu unde se simte confortabil, încrezător și stăpân. Din punct de vedere psihologic, este extrem de important ca copilul să aibă propriul teritoriu pentru activități, unde toate obiectele sunt de dimensiuni corespunzătoare, care-i oferă posibilitatea însăși să învețe să-și echipeze singur camera cum consideră el că este potrivit, mișcând obiectele și schimbându-le locul.

 Astfel mobila camera copii, ar trebui să fie suficient de ușoară, ca copilul să le poată muta. De asemenea, mobilierul trebuie să permită copilului să ajungă cu ușurință la jucăriile de care are nevoie, să fie luminos, priceput ca fiind interesant, deoarece copiii învață mai repede în timpul jocului. 

Pe lângă calitate și beneficii, mobila dormitor pentru copii, ține cont de durata de exploatare a acesteia. Copiii cresc rapid, din acest considerent optează pentru mobilier practic și ușor de modificat. 

Designul și complexitatea mobilierului trebuie să fie adaptate vârstei copilului. Nu alege mobilier camera copii ieftin, care-i poate provoca disconfort. Forma n-ar trebui să provoace răni, așa că selectează bine și procură mobilier cu margini rotunjite, fără elemente proeminente. 

Principalul criteriu însă este menținerea sănătății, așa că mare atenție la materialul din care este confecționat mobilierul și stratul de vopsea. Din această categorie de produse face parte mobila camera copii ieftină. Mobilierul din lemn este destul de scump, în schimb este opțiunea perfectă, ecologică și rezistentă. Sau mobilierul din MDF, care se caracterizează prin durabilitate și producție de înaltă calitate. 

Mobilierul din plastic este cel mai ușor și are deseori un design specific și o formă originală, caracteristici care-l fac atractiv pentru copiii. Este rezistent, ușor de curățit și nu necesită unelte speciale. Dar atenție, acesta trebuie să fie conceput dintr-un material complet inofensiv (fără bisfenol). Ca să te asiguri de asta, verifică certificatul de igienă.

Copilul tău, este o personalitate, i-al cu tine în magazin, să participe și el la acest proces de amenajare a propriei camere. Lasă-l să aleagă ceea ce-i place și analizați împreună toate opțiunile.