Te consultăm
— gratis!
Completează formularul pentru
consultație gratuită!

Mobila pentru camera copiilor – compromisul dintre design unic și calitate

Mobila în camera copiilor este o achiziție importantă atât pentru părinți, cât și pentru cei mici – pentru că aici își vor petrece mai tot timpul. Iar primul detaliu la care merită să atragem atenția, este nu doar calitate, ci și siguranța. Fără îndoială, mobila din camera picilor trebuie să respecte standardele stricte de siguranță, evaluate de către experți în domeniu. Iar pe lângă toate să aibă un design plăcut, pentru a crea o atmosferă cât mai relaxantă.

Desigur că mobila în camera de copii trebuie să fie frumoasă și durabilă, potrivită atât pentru jocuri, hobby-uri, pregătirea temelor pentru acasă, cât și pentru un somn liniștit. Un design conceput în funcție de necesități va avea un efect benefic asupra dezvoltării copiilor, oferindu-le maximum confort și bunăstare. Spre bucuria noastră, astăzi, pe piață sunt disponibile o multitudine de modele de mobilă pentru camera de copii, atât pentru fetițe, cât și pentru băieței. Mobilierul diferă nu doar prin culori și dimensiuni, dar și prin design, ca să fie potrivit pentru fiecare.

Ce mobilă alegem în dormitorul pentru copii?

Dacă vorbim de mobilă și cameră, pentru copii, aceasta înseamnă mai mult decât de imaginăm. Aceasta reprezintă de fapt spațiul propriu, unde copiii se simt liber, confortabil. Din punct de vedere psihologic, este extrem de important ca copilul să aibă propriul său teritoriu pentru activități și somn, unde sunt organizate frumos toate lucrurile personale.

În plus, organizarea eficientă îi va oferi posibilitatea să învețe în liniște, să fie responsabil ca dormitorul său să fie mereu curat și aranjat. Și cel mai important – totul în jur să arate exact așa cum își dorește. Iată câteva recomandări de care ar trebui să ții cont dacă ești pe care să alegi mobila pentru copii în camere mici sau mari:

  • Mobila trebuie să fie suficient de compactă, creată ca să ofere maximum confort copilului;
  • Dulapurile pentru nu trebuie să fie prea înalte, pentru ca copilul să ajungă cu ușurință la lucrurile de care are nevoie;
  • Se recomandă ca stilul ales să fie cât mai luminos și practic, pentru a crea o atmosferă cât mai binevoitoare și caldă;
  • Pe lângă calitate și siguranță, mobila în camera de copii, fie pentru fete sau băieți trebuie să fie actuală în timp. Copiii cresc repede și preferințele se schimbă la fel de rapid;
  • Designul și complexitatea mobilierului trebuie să fie adaptate vârstei copilului;
  • Nu alege mobilier pentru camera de copii ieftin, care are o calitate joasă și un nivel redus de securitate. De asemenea, acesta și se va uza foarte rapid.

Pe lângă toate cele menționate, principalul criteriu rămâne a fi siguranța celor mici. În primul rând trebuie să atragem atenție la materialul din care este confecționat mobilierul, dar și calitatea stratului de vopsea. Mobilierul din furnir este cea mai scumpă alternativă, în schimb ne oferă o soluție ecologică și rezistentă. Alegerea potrivită poate fi și MDF-ul, care se caracterizează prin durabilitate și calitate. Atrage atenția la forma și construcția mobilierului. Acesta trebuie să fie cât mai sigur, cu margini rotunjite, fără elemente proeminente.

Dacă totuși vrei mobilă în camera de copii ceva mai ieftină, poți alege mobilier din PAL sau chiar plastic. Acesta este cel mai ușor din toate materialel, are un design specific și o formă originală, caracteristici care-l fac atractiv, mai ales pentru copiii. De asemenea, materialele din polimeri sunt rezistente, ușor de curățat. Dar atenție, plasticul trebuie să fie complet inofensiv (fără bisfenol). Ca să te asiguri de asta, verifică certificatul de igienă și siguranță a mobilierului.

La Rimobel poți realiza orice proiect de mobila în camera pentru copii, atât pentru băieți, cât și fetițe, din materiale sigure, de cea mai înaltă calitate, într-o paletă bogată de nuanțe și texturi. Și nu uita, copilul tău, este o personalitate. Poți să-l iei cu tine la consultația gratuită cu designerii Rimobel, să participe direct la procesul de amenajare a propriului dormitor. Lasă-l să aleagă ceea ce-i place și analizați împreună toate opțiunile. Iar noi, vă vom ajuta cu sfaturi și recomandări, pentru o alegere cât mai responsabilă și corectă.