Te consultăm
— gratis!
Completează formularul pentru consultație gratuită!

Bucatarii in stil neoclasic - combinatia perfecta

Stilul neoclasic este întruchiparea perfectă a valorilor clasice și funcționalității stilului modern. Iar mobilierul în acest stil combină în sine luxul și confortul cu simplitatea și comoditatea – alte două caracteristici indispensabile când vorbim despre mobila la comandă. O alternativă excelentă pentru gospodinele moderne, dar care își doresc ceva deosebit sunt anume bucătăriile neoclasice la comandă – care redau eleganța în detalii îmbinată cu elemente inovatoare ale progresului tehnologic. Iar asta se observă în fiecare detaliu al viitorului mobilier.

O bucătărie neoclasică poate deveni cea mai bună alegere pentru orice tip de interior, fie că e vorba de o încăpere modernă sau cu elemente clasice. Bucătăriile concepute în acest stil ne aduc un aspect estetic unic, iar pentru maximum funcționalitate, sunt completate cu mecanisme și tehnologii modern. Sarcina unei bucătării în stil neoclasic este de a combina organic elemente decorative unice și electrocasnice modern incorporate într-o singură încăpere, formând astfel un tot întreg care se contopește perfect.

Bucătării neoclasice: preț, avantaje și deosebiri

Spre deosebire de stilul clasic, reprezentat de regulă prin mobilier din lemn masiv, nuanțe clasice, neoclasicul este lejer, în culori pastelate, precum albul, dar și alte nuanțe naturiste, precum: bej, cream, wenge, negru, verde. Aceste culori emană liniște și stare de bine, fiind utilizate atât pentru plafon, pordoseală, draperii, cât și mobilier, pentru a oferi mai multă lumină camerei și extinde vizual spațiul, soluția perfectă mai ales pentru bucătăriile mici.

În principiu, designul încăperilor neoclasice se bazează pe culori neutre și naturale. Iar pentru a adăuga un efect mai modern, sunt acceptate și nuanțele mai aprinse sau combinații din mai multe culori: albastru, roz deschis, auriu, argintiu, gri, lemn, ciocolată etc. Totuși, pentru a obține o atmosferă cât mai elegantă merită să respectăm câteva recomandări simple de amenajare. Când merge vorba de bucătării, stilul neoclasic se remarcă prin unele detalii de design, care îl scot în evidență față de alte stiluri, și anume:

  • Simetria, forme geometrice clare și proporții stricte;
  • Simplitatea în detalii, care creează un aspect premium și atmosferă de lux;
  • Elemente elegante de decor, create din materiale de calitate superioară;
  • Prezența culorilor și materialelor naturale, care inspiră liniște și confort;
  • Funcționalitate înaltă și aspect estetic unic, plin de rafinament și eleganță.

De asemenea, nu trebuie să uităm și de faptul că stilul neoclasic este pretențios la capitolul accesorizare și impune unele cerințe de amenajare, mai ales în cazul bucătăriilor. Prima din ele este că neoclasicul se va integra perfect în camere spațioase cu tavane înalte și geamuri mari și mai puțin în bucătăriile prea mici. În cele mai dese cazuri, bucătăriile neoclasice sunt combinate cu sufrageria sau camera de zi, separând astfel spațiul în mai multe zone funcționale. În astfel de bucătării poate integrată o insulă multifuncțională pe centru, o masă sau un candelabru masiv, drept element de design. Accentul fiind pus predominant pe formele geometrice stricte: oval, cerc, pătrat sau dreptunghi. Din elementele distinctive ale stilului neoclasic, mai putem menționa:

  • Elemente frezate, dacă optezi pentru mobilă din furnir, lemn sau MDF;
  • Margini rotunjite și detalii clasice, cum ar fi hota incorporată într-un dulap improvizat;
  • Blat de bucătărie din granit sau quartz, ce imită perfect piatra naturală;
  • Feronerie modernă în nuanțe clasice, precum auriu sau argintiu.

Ca să te asiguri că bucătăria ta va fi realizată într-un termen scurt, după toate standardele calității și va coincide în totalitate cu așteptările tale, optează pentru mobila de bucătărie la comandă de la Rimobel – producătorul tău de încredere. La consultația gratuită, designerii noștri te vor ajuta să alegi culoarea, designul, stilul și mobilier care ți se potrivește cel mai bine, iar rezultatul final va fi exact așa cum ți-l dorești. Scrie-ne pentru mai multe detalii!

Avantaje

♻ Garanție: 5 ani❗
=⛟ Livrare: Prin toată Moldova
✍ Proiectare în 3D: Gratuit❗
⛺ Luare mărimi la domiciliu: Gratuit❗
☑ Diversificare materiale: PAL, MDF și Lemn