Bucătărie neoclasică, Hîncești, strada 31 August 1989, 72

Bucătărie neoclasică, Cahul, strada Mihai Viteazul, 1

Bucătărie neoclasică, Durlești, strada Nicolae Gribov, 51A

Bucătărie neoclasică, Bălți, strada 31 august 1989, 24

Bucătărie neoclasică, Orhei, strada 1 Mai, 57

Bucătărie neoclasică, Bălți, strada Bulgară, 37

Bucătărie neoclasică, Mihalovca, str. Livezilor, 5

Bucătărie neoclasică, Căușeni, str. Nicolae Iorga, 65

Apartament mobilat în stil scandinav str. N.Testemițeanu 3

Stilul neoclasic este întruchiparea perfectă a clasicului și inovațiile stilurilor moderne. Mai simplu, combinația luxului și confortului, care necesită implicarea simplității și comodității. O alternativă excelentă care poate fi adaptată cu ușurință în bucătării, care exprimă tradițiile vechi de secole și progresul tehnologic.

Concepute în acest stil, numite și bucătării neoclasice, acestea sunt alese deseori pentru proporțiile sale deosebite, estetica desăvârșită care se îmbină favorabil cu tehnologiile avansate. Sarcina lor este de a combina organic elemente decorative și electrocasnicele moderne într-o singură cameră.

Spre deosebire de stilul clasic, cu mobilier din lemn masiv, culori închide, neoclasicul este lejer cu nuanțe pastelate ușoare, unde predomină albul, baza coloristicii acestui stil fiind: bej, piersic, culoarea laptelui sau a cojii de ou. Aceste culori emană blândețea și sunt utilizate pentru a nunața pereții, podele, plafonul, astfel oferind mai multă lumină camerei, fapt care extinde vizual spațiul camerei, mai ales dacă este o bucătărie mică. Sunt acceptate nuanțele și combinațiile culorilor: albastru, roz deschis, auriu, argintiu, gri, lemn, ciocolată.În principiu, design-ul acestui stil este în totalitate constituit din culori neutre și naturale, cele din urmă, ocupând locul primordial.

Când merge vorba de bucatarii în stil neoclasic, ies la evidență și diferențele față de celelalte stiluri, și anume:

  • Simetria, formele geometrice clare, și proporțiile stricte. 
  • Lipsa bibelourilor vorbește despre seriozitate și atmosfera de lux.
  • Elementele elegante de decor, confecționa din materiale de înaltă calitate.
  • Prezența culorilor și materialelor naturale, care inspiră liniște și confort.

Aceste diferențe impun și unele restricții, care țin de design și exclud utilizarea unor materiale și elemente interioare, care nu sunt binevenite în bucatarii stil neoclasic:

  • Benzile LED, pentru iluminarea pe fundal.
  • Lenoleum-ul sau covoarele.
  • Panouri din plastic.
  • Rafturile deschise.

Stilul neoclasic este pretențios, și impune unele cerințe, mai ales dacă acesta este implementat în bucătării. Camerele spațioase cu tavane înalte și geamuri mari sunt spațiile ideale unde neoclasicul ar fi de acord să “rămână”. Deseori, o bucătărie neoclasică, este combinată cu o sufragerie sau o cameră de zi, pentru a împărți spațiul în mai multe zone funcționale. În centru, de obicei, este amplasată o masă sub un candelabru masiv. Și iarăși se pune accent pe formele geometrice stricte: oval, cerc, pătrat, dreptunghi. 

Ca să te asiguri că bucătăria ta va fi realizată, prezentată și montată la timp, optează pentru “bucătării neoclasice la comandă”. Vei fi consultat cu privire la culoare, design, mobilier și împreună cu un designer o să decizi care ți se potrivește.