Bucătărie modernă, Chișinău, strada Boteaza, 47

Bucătărie modernă, Chișinău, strada Trandafirilor, 29/1

Bucătărie modernă, Hîncești, strada 31 August 1989, 72

Bucătărie modernă, Cricova, strada Doina, 15

Bucătărie modernă, Cricova, strada Iurii Gagarin, 17

Bucătărie modernă, Stauceni, strada Vierilor, 21A

Bucătărie modernă, Chișinău, strada Ceucari, 11/1

Bucătărie modernă, Chișinău, strada Cojocarilor, 6

Bucătărie modernă, Nisporeni, strada 1 Mai, 5

Stilul modern implementat în bucătării devine din ce în ce mai actual pentru că este o modalitate subtilă de a accentua precizia și bunul gust. Simplu și elegant, acest stil permite combinarea elementelor inacceptabile pentru alte stiluri, principiul de bază fiind simplitatea și liniile clar marcate. 

Multe gospodine optează pentru bucătării moderne fiindcă implică minimalismul și pot fi ușor integrate în spații cu dimensiuni compacte, plus că există și o mulțime de sfaturi cum poți face camera să pară vizual mai spațioasă. 

Pentru asemenea bucătării moderne mici, culorile deschise ale pereților, vor crea o atmosferă liberă, degajată și mult mai încăpătoare decât este de fapt, mai ales că bucătăriile concepute în acest stil nu preferă abundența culorilor. Mobilierul întunecat nu se recomandă, în schimb poți alege mobilier ușor care va crește vizual camera, iar ca să eviți supraîncărcarea merită să ai dulapuri cu uși de sticlă. 

Materialele utilizate pentru amenajarea unei bucătării moderne de lux, sunt dintre cele mai solicitate: metal, lemne, sticlă, plastic sau chiar ghips. Odată ce nu există restricții, poți combina diferite materiale, important ca rezultatul să fie cel așteptat. 

Dacă cauți bucătării moderne de apartament din lemn, să știi că acestea aparțin stilurilor din epocile trecute, dar combinate cu alt tip de materiale, mai ales cu cele de finisaj, precum electrocasnicile, vei obține un rezultat de-a dreptul modern, confortabil și plin de viață. 

Sticla, este un alt material, des folosit pentru a oferi bucătăriilor aer, lumină și “ușurință”. Aceasta poate include ușile dulapurilor, accesoriile suplimentare, masa, iar dacă se mai adaugă și un geam, camera va fi invadată de razele solare, fapt util și convenabil pentru gătit sau pentru spălarea vaselor, plus că va contribui și la aerisirea încăperii. 

Cu podeaua este mai simplu. O poți acoperi cu un covor, sau poți alege o formă îmbunătățită a lemnului sau faianței. Nu uităm de laminat și parchet, materiale care pot fi simplu combinate cu stilul modern al bucătăriei tale. 

Culoarea, fiecare are propriile preferințe, dar dacă totuși vorbim de bucătării ultramoderne, atunci este cazul să alegi mai multe nuanțe care exprimă “lumina”, așa cum este albul, albastrul deschis sau galbenul, culori care contribuie și la un apetit bun. Sau mai nou, alege o singură culoare și joacă-te cu variațiile nuanțelor. 

Ca să oferi mai multă prospețime și relaxare, decorează camera cu moderație. Florile și tablourile vor dilua interiorul și vor oferi mai mult confort. Nu uita că bucătăriile moderne nu preferă excesul. 

Pentru a organiza spațiul astfel încât să fie și frumos și util și compact, respectă câteva reguli de bază:

  • Folosește culorile deschise, inclusiv și plafonul, care e de dorit să fie alb, va fi și mai multă lumină.
  • Evită culorile strălucitoare. Pentru contrast, utilizează 2 sau 3 culori cu nuanțe nu prea sclipitoare. 
  • Designul trebuie să fie natural, fapt care va face din bucătăria ta un loc plin de armonie și liniște. 
  • Ușile și sertarele trebuie să se deschidă și închidă cu ușurință. 
  • Odată ce bucătăriile moderne se întrebuințează mai mult în încăperile cu spații mici, folosește mobilier cu balamale, cu uși de sticlă.
  • Draperiile scad din lumină. Dar dacă totuși le vrei în bucătăria ta, optează pentru perdele transparente, ușoare și scurte, sau alege jaluzelele romane. 

Vezi alt stil de bucătării făcute la comandă