Te consultăm
— gratis!
Completează formularul pentru consultație gratuită!

Cum să aleg corect mobila pentru dormitor? Mulți își adresează această întrebare, mai ales femeiile, care doresc ca acesta să fie confortabil, comod și perfect amenajat. Cu toții știm că un somn bun este cheia bunei dispoziții, iar dacă dormitorul tău nu-ți trezește emoții pozitive de dimineață, înseamnă că n-ai acordat suficientă atenție când ai ales mobilierul.

Selectarea mobilierului pentru această cameră poate fi plictisitoare dacă nu știi exact de ce anume ai nevoie. Evident că primul lucru la care ar trebui să atragi atenția este patul, care trebuie să satisfacă toate cerințele de comoditate, ergonomie și confort. 

Patul trebuie să fie rezistent în timp, așa că optează pentru lemnul masiv, dacă bugetul îți permite. Dacă ai un buget restrâns, poți alege din categoria mobilă dormitor ieftină, realizate din materiale economice cum este MDF-ul cu strat de furnir. 

Dimensiunile acestuia ar trebui să fie compacte, astfel dacă camera este mare, poți lua orice pat, inclusiv cu headboard masiv. În cazul camerelor mici, este mai efectiv să achiziționezi mobilă fără decorațiuni. 

Deasemenea poți opta pentru elemente suplimentare care vor spori confortul, și alege mobilă dormitor modernă, cu mecanisme de ridicare sau cutii pentru lenjerie, care, actualmente, sunt foarte populare.

Confortul desăvârșit al patului este oferit de către saltea, care este plasată pe lamelele, de obicei din lemn. Ar fi perfect ca înainte de a procura salteaua să o poți testa, soluția ideală ar fi una ortopedică. 

Pe lângă pat, în categoria “modele de mobilă pentru dormitor”, mai întâlnim și alt tip de mobilier, cum sunt:

  • Dulapurile cu și fără sertare, care sunt preconizate pentru depozitarea lucrurilor necesare, cum este lenjeria de pat, mai ales dacă familia are un bebeluș. Ca să nu ajungi să spui că n-ai suficient spațiu pentru obiectele personale, alege un dulap în dependență de numărul de persoane. Soluția ideală ar fi un dulap cu compartimente diferite pentru stocarea lucrurilor pe umerașe și pliate.
  • Noptierele, pe care deseori stă o lampă pentru că probabil îți place să citești înainte de somn, sau un ceasornic, care te va trezi dimineața, sau telefonul pe care l-ai pus la încărcat peste noapte. Orice n-ai pune pe noptiere, este un element important care nu trebuie să lipsească din nici un dormitor. 
  • Masa femeilor, colțul unde te poți pregăti în fiecare dimineață. Aceasta include neapărat o oglindă, iar însăți masa poate deține câteva sertare, sau rafturi pentru sedimentarea produselor cosmetice sau a altor lucruri necesare. 

Per total, nu există restricții montarea mobilierului în dormitor, important să fie suficient spațiu, iar dacă dorești ca acesta să fie divers și neobișnuit poți implementa câteva soluții, dar atenție, nu exagera:

  • Oglinzile. Agață una cu un cadru deosebit pe perete, astfel încât să fie și decorativ și funcțional.
  • Imaginile și tablourile. Poți opta pentru pozele de familie, sau ceva ce te relaxează. 
  • Lenjeria de pat cu decor pentru tapet. Această tehnică este perfectă când vrei să combini toate elementele interioare ale camerei. 

Desigur că mobila dormitor trebuie să fie selectată bazându-te după un anumit stil, și aici ai de unde alge:

  • Stilul rustic se caracterizează prin materiale naturale și culori deschise.
  • Loft - stil modern, deseori ales de tineri, care include elemente distinctive ca: betonul, cărămizi fără decor sau tavane goale.
  • Stil Clasic - mereu la modă și se diferențiază prin finisaje de lux. Mobila dormitor modern lux este costisitoare, dar foarte extravagantă, comodă și “luxoasă”.
  • Stil Provence - caracteristic pentru acest stil sunt culorile deschise și ordinea optimizată.

Nu uita că, dacă nu te descurci singur, poți să apelezi la designeri profesioniști care realizează mobilă dormitor la comandă, și care te pot ghida corect, astfel încât dormitorul tău să corespundă necesităților tale dar și ultimelor tendințe.