Atunci când există o mulțime de haine în casă este dificil să le găsești locul, iar soluția pentru ele sunt garderobele. Ce spui de o cameră întreagă, cu rafturi de diferite dimensiuni, umerașe, sertare, cuiere pentru haine? Perfect așa-i?

Numite dressinguri, aceste camere înlocuiesc cu succes dulapurile voluminoase și uneori incomode. Chiar și cele mai mici spații pot fi echipate astfel încât să fie încăpătoare și poți selecta din mai multe tipuri de dressinguri moderne:

  • Colțar: Dacă ai un colț neocupat atunci să știi că este locul perfect pentru un dressing. De fapt, acesta seamănă cu un dulap de haine doar că mai mare, de 2-3 ori chiar, și la prima vedere pare că se aseamănă cu litera „G. Deschizând ușile poți vedea imediat un adevărat “Regat al ordinii”, și anume: rafturile, sertarele, rufele perfect aranjate și hainele care și-au găsit în sfârșit locul. 
  • Linear: arată ca un dulap alungit, dar mai încăpător. Aici de obicei, în interior stă un fotoliu și desigur, o oglindă. Adesea se aranjează rafturile în stilul “mansardă”, numit și “loft”, economisind spațiu. Restul design-ului nu se prea diferențiază, aceleași sertare pe roți și rafturi.
  • Paralel: astfel de dressinguri uși glisante, deseori sunt amplasate în culoar, coridoarele dintre dormitoare și baie, sau între 2 dormitoare. Rafturile și umerașele sunt amplasate unul lângă celălalt sau în paralel.
  • În forma literei “P”: acestea sunt considerate cele mai spațioase pentru că permite amenajarea dulapurilor de mai multe tipuri, spre exemplu:  dulapuri de haine în stil high-tech, de tip panou, colțare și altele. Astfel de dressinguri cu oglindă, se potrivesc cu camerele alungite și înguste. Sunt acceptabile în dormitoare, unde perisistă și o ușă glisantă.

Acum că ai un punct de reper, vei decide care din aceste feluri ți se potrivește. Recomandarea noastră este să optezi pentru dressinguri la comandă. Prețuri avantajoase, discuții cu un designer profesionist, instalare și sfaturi vor fi oferite de comercianți.

Desigur că dressinguri-le nu sunt unica soluție, mai ales că, nu toate locuințele dispun de spațiu suficient pentru ele, sau poate cineva nici nu le preferă. În așa cazuri, apelăm la dulapuri. Aici e mai simplu, trebuie să te decizi cu mărimile și materialul din care este produs, design-ul cred că deja este stabilit, și poți alege, spre exemplu un dulap de haine uși glisante sau un dulap haine fără uși, doar cu sertare, iar atunci când bugetul este restrâns, optează pentru un dulap de haine ieftin, sunt multe alternative. 

Cu dimensiunile e clar, dar cum alegi corect materialul?
De obicei, pentru realizarea dulapurilor simple, se utilizează:

  •  PAL, cel mai popular material folosit, și se realizează prin presarea particulelor de lemn sub influența temperaturilor ridicate cu adăugarea unui liant. Sunt durabile și ușor de întrebuințat. Suprafețele acestor plăci sunt laminate și au o varietate de culori și finisaje. 
  • MDF, tradus din italiană, înseamnă: „placă de fibre de densitate medie”. Este realizat din rumeguș de lemn fin. Fabricarea acestor panouri este următoarea: materia primă, adică rumegușul, este măcinat, apoi tratat cu abur de înaltă presiune, după se usucă cu grijă și se lipesc împreună cu parafină și lingină. Avantajul desăvârșit al MDF-ului: este absolut ecologic și inofensiv pentru sănătatea umană. Plus că e rezistent la umiditate.