Bucătărie clasică, Chișinău, șoseaua Muncești, 300/1

Bucătărie clasică, Fălești, strada Mihai Eminescu, 41

Bucătărie clasică, Balti, strada Ștefan cel mare, 3A

Bucătărie clasică, Vulcănești, strada Lenina, 93

Bucătărie clasică, Strășeni, str. 31 august, 10

Bucătărie clasică, Cricova, str. Vasile Alecsandri, 6

Bucătărie clasică, Ialoveni, strada Petru Movilă, 14

Bucătărie clasică, Codru, str. Sihastrului, 47/1

Bucătărie clasică rn. Hîncești s. Crasnoarmeiscoe

O bucătărie cu mult farmec, este concepută într-un stil clasic. Aceasta combină funcționalitatea cu frumusețea și se încadrează ușor într-o încăpere cu spații limitate. Numite și bucătării clasice, acestea nu sunt supuse unor cerințe și restricții considerabile și sunt potrivite pentru cei care apreciază stabilitatea și confortul. Îmbină imaginea nobilă, formele tradiționale, materiale inovative și culori bogate. 

Simetria este punctul forte al bucătăriilor clasice, unde predomină forme stricte dreptunghiulare, liniile clare și designul prestabilit. Se pot combina ușor cu camerele în forma literei U, iar centrul simetriei este deseori un cămin, proiectat sub forma unui șemineu. 

Femeile tot mai mult optează pentru bucătării clasice albe, pentru că clasicul nu acceptă culorile excesive cum sunt cele strălucitoare sau prea atrăgătoare. Culorile neutre sunt tocmai perfecte, pentru că nu irită interiorul și continuă să fie un trend în ultimii ani. 

Bej-ul este o culoare la fel de populară, folosită pe scară largă în decorația principală. Aici variația decorațiunilor este puțin mai extinsă: picturi murale stilizate, draperii, fațade din MDF, candelabre sau alte detalii din lemn masiv.

Nuanțele închise, precum maro, sunt cele mai utilizate în design, demonstrând noblețea. Deseori se pot întâlni și bucătării gri sau albastru închis. Negrul este una din soluțiile posibile, dar numai combinat cu alte nuanțe, altfel, riști să transformi stilul clasic în gotic. 

Totuși, să recunoaștem că rafinamentul strict și noblețea sunt caracteristicile care evindențiază aceste bucătării clasice elegante. Interiorul este prevăzut a fi solemn, dar nu prea greoi și voluminos. Echipat cu mobilier din lemn, unde mai predomină și pietrele, mai mult marmura. Coloanele își au și ele locul, mai ales cele sculptate, cu nuanțe de auriu, iar materialele textile aproape că lipsesc. Pardoselile sunt, de obicei, din parchet lucios sau marmură naturală ideal lustruită. Este acceptată și ceramica. Tavanul, evident că trebuie să fie alb, pictat, și cu nuanțe moderate în jurul perimetrului. Aici, ca sursă primordială de iluminare artificială, sunt folosite candelabrele. 

Mobila are un rol decisiv în așa bucătării și poate fi ori luxoasă, cu multe elemente de decor sau calmă, elegantă cu forme simple, adică minimalistă. Realizată exclusiv din lemn natural, pentru cei cu buget restrâns, se pot utiliza acoperiri din furnir natural. 

Atunci când ești lipsit de idei, și crezi că n-o să reușeși nici în ruptul capului să amenajezi de sine stătător camera destinată gătitului, poți opta pentru bucatarii clasice la comandă. Astfel, o întreagă echipă de profesioniști, se vor ocupa de bucătăria visurilor tale.