Te consultăm
— gratis!
Completează formularul pentru
consultație gratuită!

Bucatarii clasice - eleganță și calitate

Dacă visezi la o bucătărie elegantă, rafinată și cu mult farmec, fără îndoială, alegerea potrivită sunt bucătăriile în stil clasic. Acestea combină funcționalitatea fără compromis cu aspectul estetic unic și pot fi integrate fără probleme chiar și într-o încăpere cu spații limitate. În general, modelele de bucătării clasice sunt potrivite pentru cei care apreciază stabilitatea și confortul. Caracterul nobil, formele tradiționale, materialele inovative și paleta bogată de culori le fac să fie mereu actuale în timp, dar și să te bucure prin designul unic, mulți ani la rând.

Bucătării în stil clasic: prin ce se deosebesc?

Simetria este prima caracteristică dominantă a bucătăriilor clasice. De regulă, în designul acestora predomină forme rotunjite, linii curbate și elemente conservatoare. Bucătăriile clasice pot fi combinate ușor cu încăperile de orice formă, inclusiv cele în formă de U. Pentru și mai mult confort, centrul simetriei poate fi accentuat cu o insula de bucătărie, proiectată pentru a spori funcționalitatea bucătăriei, dar și a mări spațiul de lucru și depozitare.

În prezent, tot mai multe familii optează pentru bucătării clasice albe. Și asta deoarece stilul clasic are la bază o paletă de culori cât mai aproape de cele naturale. Nuanțele neutre pot fi combinate perfect cu orice tip de interior. Iar în plus, în ultimii ani culorile nude au devenit și un trend popular.

Bejul este una din nuanțele favorite, mai ales în cazul bucătăriilor. Aceasta este utilizată pe larg ca nuanță principal de design pe majoritatea stilurilor, inclusiv cel clasic. Culoarea bej poate fi integrată pentru orice tip de decor, și anume:

 • Bucătării cu fațade din MDF, PAL, furnir natural sau chiar lemn masiv;
 • Elemente de design în stil clasic;
 • Blatul de bucătărie;
 • Picturi murale stilizate, draperii, candelabre;
 • Și chiar accesorii de feronerie.

Populare printre utilizatorilor sunt și nuanțele închise, precum maro, un simbol al nobleței. De asemenea, din aceeași paletă, putem menționa și bucătăriile gri, negru sau albastru închis. Negrul este una din variantele mai extravagante, care trebuie combinat cu alte culori calde, ca să nu transformăm încăperea într-un interior gotic și să furăm prea mult din lumina naturală.

Credem că deja ți-ai dat seama că rafinamentul strict și noblețea sunt caracteristicile care scot în evidență bucătăriile clasice elegante. Chiar dacă interiorul pare a fi solemn, acesta nu trebuie să devină prea greoi și încărcat. La capitolul structuri, cea mai populară tendință este imitația lemnului și pietrei, dar și a altor materiale naturale. Din design, nu lipsesc detalii, precum:

 • Coloane specifice, în nuanțe premium de auriu sau argintiu;
 • Pardosele din parchet lucios sau marmură naturală, bine lustruită;
 • Detalii din ceramică naturală;
 • Tavanul în nuanțe de alb alb sau cu elemente pictate;
 • Dar și corpuri de iluminat în stil clasic, precum candelabrele.

Anume din acest motiv, mobila are un rol decisiv în bucătăriile clasice, care au și prețuri ceva mai mari decât cele obișnuite. Acest lucru se datorează materialelor premium, cu multe elemente de decor dar și munca migăloase în procesul de producere. În cele mai dese cazuri, mobila este realizată din lemn natural sau furnir. Iar dacă doriți bucătării clasice la preț mai redus, puteți opta pentru materiale precum MDF sau PAL.

Dacă ești în pană de idei și nu te poți decide cu designul final al bucătăriei tale, poți opta fără frică pentru bucătarii clasice la comandă de la Rimobel. Astfel, o întreagă echipă de profesioniști vor lucra la crearea bucătăriei visurilor tale, cu care, fără îndoială, te vei mândri.

  1. 1. Stil sever și moderat;
  1. 2. Predominarea materialelor naturale în decor;
  1. 3. Simetria liniilor;
  1. 4. Prezența formelor sferice și emisferice;
  1. 5. Mult decor (stuc, sculptură manuală, textile scumpe, figurine);

Principalele culori folosite sunt restrânse și universale. Alb, bej, nuanțe neutre și discrete. Iar pentru a sublinia grația se folosesc accente cu efect metalic. Cafeniu este de asemenea binevenit. La urma urmei, aceasta este culoarea speciilor scumpe de lemn.

Avantaje

♻ Garanție: 5 ani❗
=⛟ Livrare: Prin toată Moldova
✍ Proiectare în 3D: Gratuit❗
⛺ Luare mărimi la domiciliu: Gratuit❗
☑ Diversificare materiale: PAL, MDF și Lemn