
Sticla – ca element de decor pentru bucătărie
Fiecare gospodină care se respectă visează la o bucătărie, care să o reprezinte în totalitate. Cu design unic, funcționalitate maximă și mult confort, adaptat în funcție de necesitățile individuale. O tendință tot mai populară în ultima perioadă, mai ales pentru încăperile în stil clasic și neoclasic este mobila de bucătărie cu sticlă. Inserțiile din sticlă ne oferă numeroase posibilități de combinare. Iar rezultatul final este un proiect de mobilier stilat, modern și elegant.
Un proiect de mobilier cu sticlă la comandă va aduce eleganță și rafinament în orice bucătărie, creând o atmosferă luminoasă și spațioasă. Totuși, ca să fii sigur că faci o alegere cât mai corectă este important să știi de la început care sunt plusurile și minusurile sticlei, ca element de decor pentru mobilier. Iar noi, am decis să-ți venim în ajutor. În continuare, îți vom dezvălui toate secretele cum să alegi și să integrezi inserțiile din sticlă, ca să fii mulțumit de noua ta bucătărie.
Mobilier de bucătărie cu inserții din sticlă: plusuri și minusuri
Alegerea unei bucătării presupune analizarea detaliată a unui șir de detalii, de la modelul potrivit de fațade pentru bucătărie, până la proiect și elementele de feronerie. La capitolul fațade, avem de ales din mai multe opțiuni, din toate categoriile de preț. Iar una din opțiunile populare în rândul clienților noștri este mobila de bucătărie cu uși din sticlă. La fel ca și oricare alt material, sticla are avantajele și dezavantajele sale. Iată de ce, merită să te documentezi în prealabil, ca să înțelegi din start, cât de bine ți se potrivește.
Să începem cu avantajele. Sticla este un material care se remarcă din prima prin designul său unic și lucios la propriu. Acesta fiind principalul avantaj în fața altor tipuri de fațade. Inserțiile din sticlă schimbă total conceptul despre cum ar trebui să arate o bucătărie. În plus, acestea măresc vizual spațiul și dau senzația de libertate și relaxare. Din avantajele accesoriilor din sticlă pentru mobilă, mai putem menționa:
- Rezistență la fluctuații de temperatură și umiditate;
- Fațadele din sticlă pot fi combinate cu orice tip de material (PVC, MDF, furnir și chiar lemn natural), fapt ce le face o opțiune universală;
- Vizual s-ar părea că sticla este mai puțin rezistentă la factorii mecanici. Totuși, adevărul e altul. De regulă, pentru producerea fațadelor este utilizată sticla călită, cel mai rezistent tip de sticlă, datorită tehnologiei speciale de producere;
- Gama variată de modele. Poți alege mobilă de bucătărie cu sticlă colorată, decorată cu diverse elemente grafice, mată sau ornamentată.
- La capitolul igienă, sticla este la fel de practică. Aceasta nu adună praf și murdărie. Iar în plus, nu este un mediu propice pentru dezvoltarea microorganismelor.
- Iar ce ține de îngrijire, cu ajutorul unor detergenți speciali, orice tip de sticlă poate fi curățat rapid și eficient, fără pete de la apă și grăsime.
La atâtea plusuri, există și câteva puncte slabe, despre care merită să știi. Primul din ele este prețul. Până la urmă, designul deosebit, cere și o investiție pe măsură. Încă un minus este depunerea amprentelor. Totuși, dacă îți place ca totul în bucătărie ta să sclipească de curățenie, acest aspect nu ar trebui să te deranjeze. Cea mai bună opțiune pentru mai puține amprente este sticla mată.
La Rimobel, poți comanda cele mai sofisticate proiecte de mobilier, după dimensiuni individuale, într-o gamă vastă de materiale și nuanțe. Folosim în producere cele mai noi tehnici și tehnologii, ca să îți oferim mobilă care își merită investiția. Dacă demult visezi să-ți înnoiești bucătăria și încă nu ai dat peste un producător de încredere, acum e momentul oportun. Scrie-ne ca să te programăm la o consultație gratuită cu un designer, ca să discutați toate detaliile.