Cum alegi culoarea și textura potrivită pentru bucătăria ta?

În alegerea mobilierului pentru bucătărie, una din cele mai importante și complexe etape este stabilirea culorilor și texturilor preferate, dar și combinarea corectă a acestora. Nu e un secret că anume de culoarea viitoarei tale bucătării depinde direct atmosfera din această încăpere, dar și cât de luminoasă și spațioasă vizual va fi. La Rimobel, ne dorim ca bucătăriile clienților noștri să fie perfecte și echilibrate la toate capitolele, inclusiv când vorbim despre de nuanțe și texturi.

Cu fiecare an apar noi culori de bucătării moderne, una mai deosebită ca cealaltă, totuși pe lângă preferințe, este important să ții cont și de o serie de recomandări practice, care te pot ajuta să alegi opțiunea potrivită pentru tine și familia ta, dar și specificul bucătăriei tale. În continuare, vom vorbi despre cele mai populare culori pentru mobila de bucătărie din MDF, PAL și furnir natural, combinații de succes dintre texture și materiale, dar și sfaturi de la designerii noștri experimentați.

Bucătării în culori deschise sau închise?

Paleta de nuanțe a unui proiect de mobilier este unul din aspectele de bază în proiectarea și designul general. Aceasta trebuie aleasă în funcție de preferințe, dar și de criteriile tehnice și de proiectare a încăperii pentru care alegem mobila, fie că vorbim de dormitor, living sau bucătărie. În cazul bucătăriilor, elementele dominante sunt fațadele, combinate cu brâul, blatul, accesoriile și feroneria, dar și alți factori importanți, precum: nuanța pereților, pardoselii și chiar ușilor.

mobila pentru bucătărie

Cea mai mare dilemă când alegi nuanța viitoarei bucătării este să te decizi dacă îți dorești o paleta închisă sau deschisă, dar și câte culori să integrezi. Dacă să ne conducem după regulile generale de design, în interiorul unei încăperi se recomandă să integrăm maxim 2 – 3 culori, cu un raport optim între ele: de exemplu 60% culori deschise, 30% nuanțe închise și până la 10% accente mai exotice. Această regulă este valabilă atât pentru bucătăriile mari, cât și mici. Adițional la regula generală, o altă recomandare practică este să evităm paletele închise pentru spațiile mici, care vor micșora vizual spațiul și chiar vor întuneca încăperea.

Care sunt cele mai populare culori pentru mobila de bucătărie în 2022?

Tendințele de mobilier la capitolul nuanțe sunt variate, în funcție de sezon, dar și stil. Există nuanțe care rămâne actuale ani la rând, schimbându-se doar modalitățile de combinare a acestora. Aici ne referim la culorile clasice, precum: alb, bej, cream, gri, lemn și chiar negru. Adițional, există și culori exotice care se integrează perfect mai ales pe bucătăriile moderne. Toate sunt deosebite și pot fi integrate cu succes în orice bucătărie, important e să te conduci după câteva reguli simple:

Bucătării în culori deschise

  • Ține cont de proporțiile încăperii și condu-te după regula minimalismului.
  • Pune accent pe comoditatea vizuală și nu încărca prea mult camera cu texturi și culori.
  • Când alegi culorile fațadelor, orientează-te și cum vor arăta acestea la lumina solară.
  • Alege culori frumoase și practice în același timp și atrage atenția la calitatea și durabilitatea acestora. Astfel, vei fi sigur că bucătăria ta nu-și va pierde frumusețea peste ani.
  • Folosește culorile închise pentru separarea zonelor. De exemplu, negru, gri sau lemn este cea mai potrivită culoare pentru un blat de bucătărie practic și stilat.
  • Combină cât mai eficient texturile și suprafețele. Una și aceeași nuanță poate arăta diferite pe materiale diferite. De exemplu textura lemnoasă a blatului se combină perfect cu fațadele ce imită fibrele lemnoase, iar suprafețele lucioase cu texturile metalice.
  • Și încă o regulă foarte importantă, dacă planifici să optezi pentru câteva culori ale fațadelor, dulapurile de sus trebuie să aibă o nuanță mai deschisă, iar cele de jos ma închisă, pentru a evita micșorarea vizuală a înălțimii. Tot după această regulă se alege și paleta de culori pentru perete în bucătărie, care nu trebuie să fie prea închisă și care atrage atenția.

La Rimobel ai cele mai diverse culori de mobilier pentru bucătărie, practice și stilate

Indiferent ce tip de bucătărie ai sau care sunt culorile și texturile tale preferate, echipa Rimobel este gata să te ajute în crearea bucătăriei la care mereu ai visat. Lucrăm cu toate tipurile de materiale și culori pentru mobilier disponibile pe piață, ținând cont de standarde internaționale de calitate și ultimele tendințe de design. Ba mai mult, toți clienții Rimobel beneficiază de consultații și proiectare 3D absolut gratuită pentru orice proiect de mobilier. Nu mai ezita, programează-te și tu la o CONSULTAȚIE cu unul din designerii noștri și fă primul pas spre bucătăria de vis.

Ce culori pentru bucătărie sunt la modă?

Anul acesta sunt în trend culorile naturale din paletele deschise. Printre favoriții sezonului pe mobila de bucătărie se numără: alb, bej, gri deschise, cream, textură lemnoasă, dar și culori din paleta închisă, precum wenge, gri închis și lemn, combinate cu accente exotice.

Care culoare pentru mobila de bucătărie este cea mai practică?

Cele mai practice și comode în exploatarea zilnică sunt culorile naturale, ce imită fibra lemnoasă. Acestea pot fi combinate cu succes cu orice tip de interior, nu necesită îngrijire specială, se reflectă frumos la lumina soarelui și pot fi folosite pe practic orice stil și tip de mobilier.

Ce culoare să alegi pentru brâul de bucătărie?

Brâul de bucătărie este unul din accentele principale ale proiectului de mobilier. Acesta poate fi decorat în diverse moduri: cu gresie sau plăci cu aceeași textură ca și mobila. Poți alege o nuanță din aceeași paletă cu mobilierul sau opta pentru gresie cu elemente decorative.

Ce culoare să alegi pentru blatul de bucătărie?

În ultima perioadă tot mai populare sunt blaturile de bucătărie cu textură lemnoasă sau din piatră. Acestea se vor integra perfect atât într-un proiect de mobilier clasic, cât și modern. În plus, culorile naturale sunt ușor de exploatat și arată foarte elegant.

 

Blog
Nu mai amâna
proiectul bucătăriei
tale!
Completează formularul și beneficiază de proiect 3d gratuit!