Cum compartimentezi corect o bucătărie la comandă?

Secretul unei bucătării confortabile și funcționale stă în compartimentarea corectă, în funcție de necesități, dar și specificul încăperii. Iată de ce e atât de important să alegi soluții de organizare a bucătăriei care ți se potrivesc în totalitate. Cu asta te poate ajuta o echipă de profesioniști, care creează de ani buni bucătării la comandă pentru familiile din toată țara – Rimobel. Și pentru care compartimentarea bucătăriei este punctul forte, analizat migălos în proiectarea viitorului mobilier.

În acest articol, ne-am propus să trecem împreună peste cele mai importante etape și detalii de organizare și compartimentare, pe care merită să le cunoști dacă planifici să-ți înnoiești bucătăria. Cum alegi forma și specificațiile tehnice ale bucătăriei, câte sertare și dulapuri poți să integrezi sau ce tipuri de fațade și dimensiuni se vor integra cel mai bine în proiectul general. La toate aceste întrebări îți răspundem în continuare, ca să fii sigur că la final vei avea parte de cea mai bună bucătărie.

Recomandări generale de organizare a spațiului în bucătărie

O bucătărie eminentă la toate capitolele trebuie să fie în primul rând spațioasă și bine organizată. Fie că vorbim despre organizare într-o bucătărie mică sau mare. Și asta, deoarece, bine amenajată, chiar și o încăpere modestă îți va oferi confort la gătit, suficient spațiu de depozitare și o zonă separată pentru masă. Aici secretă stă în crearea unui proiect în care se va ține cont de specificul încăperii, tipul de construcție potrivit, necesități și preferințe, dar și spațiul disponibil. Dacă să vorbim despre cele mai populare tipuri de bucătării executate la comandă, putem enumera următoarele proiecte:

mobilă pentru bucătărie la comandă

  • Bucătării în formă de L (pe unghi). Cea mai populară și practică variantă atât pentru bucătăriile mici, cât și pentru cele mai spațioase, datorită formei ergonomice.
  • Bucătării în formă de U. Varianta potrivită pentru zonele mari, care ne oferă mult spațiu de depozitare și posibilitatea separării proiectului în mai multe zone.
  • Bucătării în formă de I. Opțiunea creată pentru spațiile mici, în care putem integra doar un rând de dulapuri, rafturi și fațade. Aici avantajul este că nu aglomerăm prea mult spațiu.
  • Bucătării cu insulă sau peninsulă. O variantă perfectă pentru posesorii de bucătării cu mult spațiu, îndrăgostiți de stilurile contemporane. Insula arată foarte trendy, iar în plus îți oferă locuri suplimentare pentru depozitare, dar și o zonă suplimentară pentru masă sau gătit.
  • Bucătării paralele. Încă o opțiune reușită pentru bucătăriile mari, cu mult spațiu.

Compartimentarea sertarelor și rafturilor în bucătărie

Cât de frumoasă nu ar fi o bucătărie, aceasta își va pierde din șarm dacă nu are suficient spațiu de depozitare și zonele nu sunt organizate eficient. Iată de ce, etapa de compartimentare a dulapurilor în bucătărie este primordială, la fel ca și rafturile și sertarele. Ba mai mult, în bucătărie nu există niciodată prea multe dulapuri sau sertare. E mai bine să ai dulapurile semi-pline, decât să te chinui să aranjezi vesela și toate lucrurile din bucătărie într-un spațiu limitat. La fel de important e și să ai acces liber la toate din ele. Iată câteva recomandări simple care te vor ajuta la această etapă:

  • Dulapurile și sertarele trebuie să fie în primul rând funcționale. Optează pentru feronerie și accesorii de calitate, care vor fi ușor de exploatat și nu îți vor crea probleme în timp.
  • Stabilește din timp principalele zone ale proiectului tău de bucătărie. Ține cont de triunghiul funcțional de lucru: plită, chiuvetă, frigider. Dulapurile și sertarele la fel trebuie amplasate ca să fie cât mai aproape de aceste zone, ca să poți organiza toate lucrurile.
  • În organizarea rafturilor în bucătărie, ia în considerare mărimea veselei sau lucrurilor pe care vrei să le păstrezi, ca să se integreze cât mai bine.
  • Și desigur, optează pentru accesorii care îți vor ușura la maxim gătitul și spălatul veselei, precum: uscător pentru veselă, coș de gunoi cu mecanism de deschidere, sertare cu organizator etc.

De ce ținem cont în compartimentarea bucătăriei cu living

O tendință tot mai actuală în prezent sunt bucătăriile cu living, care ne permit să combinăm două zone: de gătit și odihnă, economisind la maximum spațiul. În combinarea acestor două încăperi totuși rămâne la fel de important să păstrăm delimitarea, cu ajutorul mobilierului și compartimentării corecte. Aici regula principală este aceeași: nu aglomerăm încăperea cu prea mult mobilier, lăsăm spațiu pentru zonele funcționale, păstrăm un stil comun pentru toate zonele și punem accent pe confort și aspect ergonomic.

mobilă pentru bucătărie in moldova

Cu toate acestea te poate ajuta echipa de designeri și asamblatori Rimobel, gata să-ți proiectezi de la 0 cel mai deosebit proiect de mobilier pentru bucătăria ta. Creăm mobilă la comandă pentru toată casa, din materiale de calitate superioară și feronerie de la cei mai buni producători. Oferim consultații gratuite de la prima etapă și până la montarea finală a proiectului. În plus, toți clienții noștri beneficiază de PROIECTARE 3D absolut gratuită, pentru orice tip de mobilier, indiferent de complexitate.

Creează-ți bucătăria de vis, împreună cu Rimobel.

Atunci când alegi mobilierul pentru o bucătărie combinată cu livingul ține cont în primul rând de zonele funcționale pe care vrei să le creezi. Optează pentru mobilier într-un stil comun, care te va ajuta să delimitezi zona de gătit și cea de luat masa și relaxare.

Printre principalele reguli de compartimentare a bucătăriei se numără: integrarea unui mobilier personalizat în funcție de necesități, păstrarea unui aspect liber, fără aglomerație de mobilă, alegerea accesoriilor, sertarelor și dulapurilor funcționale și cât mai încăpătoare.

Totul este individual, în funcție de necesitățile proprii, dar și specificul încăperii. Înainte de a alege proiectul final, e bine să știi aproximativ de câte dulapuri și sertare ai nevoie, dar și cât de mari și încăpătoare trebuie să fie acestea. La fel e și cu rafturile, foarte utile în orice bucătărie.

Alegerea tipului și formei proiectului de mobilă în bucătărie depinde în primul rând de specificul și dimensiunile încăperii, dar și preferințele proprii. Este foarte important de știu că nu toate formele pot fi integrate în bucătăriile mici, pentru care e nevoie de o construcție specială.

Преимущества

♻️ Garantie:5 ani❗️
=⛟ Livrare:În toată Moldova
✍️ Design 3D:Grătuită❗️
⛺️ Măsurăm casa:Grătuită❗️
☑️ Materiale:PAL, MDF și lemn natural

 

Blog
Nu mai amâna
proiectul bucătăriei
tale!
Completează formularul și beneficiază de proiect 3d gratuit!