Cum să integrezi și alegi corect mobila într-o bucătărie cu living?

În zilele noastre, când confortul și funcționalitatea au devenit detaliile must-have în fiecare casă, bucătăriile cu living sunt printre cele mai cotate proiecte de mobilier. Fie că vorbim de un apartament modern într-un bloc locativ de top sau o casă la sol, amenajată după ultimele tendințe. Să ai o bucătărie cu living împreună înseamnă în primul rând mult spațiu liber, posibilitatea de a-ți organiza cât mai eficient fiecare zonă și o atmosferă caldă și comodă pentru toată familia, atât la gătit, cât și când luați masa împreună sau savurați un desert gustos și cea mai bună cafea.

La Rimobel avem o pasiune aparte pentru proiectele de bucătării combinate cu camera de zi și de fiecare dată avem grijă să integrăm cât mai ergonomic fiecare obiect de mobilier, indiferent că e vorba de o bucătărie mică sau una spațioasă. În acest articol, ne-am propus să analizăm cele mai reușite modalități de amenajare a unui living cu bucătărie deschisă, potrivite pentru orice familie. Deci, dacă și tu demult îți dorești o bucătărie multifuncțională, aici ai toate recomandările.

Care sunt cele mai populare modele de bucătărie cu living?

O bucătărie cu living poate arăta confortabil și stilat nu doar în poze, dar și în casa ta, dacă alegi un model ce ți se potrivește în totalitate, dar și un producător de mobilier, care va ține cont de toate necesitățile și preferințele tale. În plus, cu fiecare an apar noi stiluri și tendințe de amenajare, tot mai diverse și neobișnuite, pe care le poți combina succes pentru bucătăria și livingul tău.

Mobila pentru bucătărie

Noi, la Rimobel, Atunci când o familie își dorește o astfel de bucătărie, mereu le recomandăm să nu se orienteze după un singur model, dar să se inspire de la mai multe, ca la final să ia o decizie cât mai echilibrată. Și că tot vorbim de inspirație, iată care sunt cele mai populare modele de bucătării combinate ale acestui sezon printre clienții noștri:

 • Living cu bucătărie și bar, în loc de masă. Varianta perfectă pentru apartamentele mici. Acest model este foarte practic și funcțional, indiferent de spațiul redus.
 • Bucătărie și living cu peninsulă sau insulă. Un model asemănător, doar că aici centrul încăperii este evidențiat de insula funcțională, ce poate fi completată cu sertare și dulapuri sau servi tot pe post de masă sau mini bar, cu privirea spre televizor.
 • Bucătărie și living cu balcon. Încă o variantă potrivită pentru apartamentele mici. În spațiul pentru balcon poate fi amplasată zona de luat masa, împreună cu scaunele.
 • Bucătărie + living open space. Fără perete de separare sau peninsulă. În acest caz este importantă organizarea corectă, iar elementul principal separator este sofa.
 • Varianta clasică – bucătărie și living separate printr-o arcă sau semi-perete.

De ce merită să ții cont când proiectezi un design de bucătărie cu living?

La fel ca oricare tip de proiect, o bucătărie cu living are plusurile și minusurile sale de ce merită să o integrezi în casa ta. În lista de plusuri, se include faptul că un spațiu mare poate fi mai ușor organizat într-un stil comun și după idei moderne, spațiile deschise sunt mai luminoase și confortabile vizual, iar în plus poți sta fără frică că vei avea loc suficient pentru zona de luat masa, iar când vei avea oaspeți, va fi mult mai ușor să pregătești masa de sărbătoare. Din minusuri poate fi doar faptul că vei avea nevoie de o hotă bună, ca să scapi de mirosurile de mâncare.

mobilâ pentru living

Ca să te bucuri doar de plusuri și să îndrăgești din prima noua ta bucătărie combinată, îți recomandăm să ții cont de o serie de criterii importante, încă de la etapa de proiectare:

 • Organizarea personalizată pe zone, în funcție de specificul încăperii și necesități. Detaliul de bază în crearea oricărui tip de mobilier, inclusiv pentru bucătărie și living.
 • Utilizarea eficientă a fiecărui metru pătrat, atât în bucătărie, cât și living.
 • Stilul mobilierului. Alege un stil ce se va potrivi pentru toate zonele și nu va încărca prea mult încăperea. Recomandarea numărul unu sunt stilurile moderne, precum Loft sau Hi-tech, dar la fel de bine se va integra și varianta neoclasică, cu tendințe contemporane.
 • Materialele de bază și accesoriile. Aici poți alege orice tip de material, în funcție de buget și preferințe. Important este să ții cont și de faptul cum se combină între ele.
 • Compartimentarea corectă a spațiilor de depozitare.
 • Alegerea nuanțelor și texturilor potrivite și combinarea armonioasă a acestora.

Cu Rimobel poți transpune orice idei de bucătărie cu living în realitate

Echipa noastră nu are limite la capitolul proiectare sau idei de amenajare, suntem gata să realizăm chiar și cele mai ingenioase idei de bucătării, livinguri sau mobilă pentru toată casa, ca la final să te bucuri de proiectul de mobilier pe care mereu ți l-ai dorit. Te ghidăm și îți oferim recomandări practice la toate etapele, dar și garanția că mobilierul ales va fi durabil și rezistent. Acum, când știi toate secretele cum să-ți alegi cel mai bun living și bucătărie, e timpul potrivit să te programezi la prima consultație cu un designer Rimobel și să beneficiezi de un BONUS – Proiectare absolut gratuită. Grăbește-te locurile pentru realizarea mobilier în anul 2021 sunt limitate.

Ce este livingul?

Livingul, mai numit și cameră de zi este o încăpere importantă din casă sau apartament, destinată pentru odihnă și relaxare. În prezent, livingurile moderne sunt combinate tot mai des cu bucătăria, pentru a obține o proiectare de tip open-space, ergonomică și spațioasă.

Cât de practică este o bucătărie combinată cu livingul?

Din punct de vedere al confortului, bucătăriile combinate cu living sunt destul de practice și comode. În amenajarea acestor încăperi, este important ca mobilierul ales să fie adaptat în totalitate necesităților individuale și să permită organizarea corectă a zonelor de gătit, luat masa și odihnă.

Care sunt plusurile și minusurile bucătăriilor deschise cu living?

Principalul avantaj al bucătăriilor cu living este spațiul deschis, posibilitatea de a integra un proiect complex de mobilier, dar și atmosfera confortabilă. Din minusuri, putem vorbi despre faptul că în timpul gătitului, mirosul bucatelor ar putea ajunge și în living. Dar totuși, dacă alegi o hotă potrivită și un proiect adaptat de mobilier, acest minus poate fi minimizat la maxim.

Cum se va integra o bucătărie cu living într-o casă la sol?

Bucătăriile cu living pot fi integrate perfect atât într-un apartament modern, cât și într-o casă pe pământ sau vilă. Ba mai mult, în unele cazuri, este posibilă și combinarea cu balconul, pentru a avea și mai mult spațiu liber, ce poate fi folosit pentru o organizare ergonomică și comodă.

Blog
Nu mai amâna
proiectul bucătăriei
tale!
Completează formularul și beneficiază de proiect 3d gratuit!