Cum să-ți completezi bucătăria? Recomandări în alegerea instalațiilor sanitare

Bucătăria este una din cele mai exploatate și complexe încăperi din fiecare locuință. Aici luăm mesele, gătim, savurăm gustări și băuturi răcoritoare sau fierbinți, și, pur și simplu petrecem timpul frumos și gustos împreună cu oamenii dragi. Pentru toate acestea ai nevoie de confort și o atmosferă unică, pe care ți le poate crea doar un proiect personalizat de mobilier. Totuși, mobila de bucătărie ar fi incompletă fără elementele suplimentare, precum: instalațiile sanitare și tehnica.

La Rimobel, pe lângă proiectele personalizate de mobilă pentru bucătărie pe care le creăm, ne dorim ca clienții noștri să se bucure la final de o bucătărie echipată cu toate cele necesare. De aceea, oferim recomandări și în alegerea componentelor suplimentare pentru confort, precum tehnica, instalațiile sanitare și feroneria, datorită parteneriatelor de încredere cu producători autohtoni și internaționali. În acest articol vrem să vorbim anume despre acestea, evidențiind punctele importante de care merită să ții cont, ca să faci cea mai bună alegere.

Cum să alegi robinetul și chiuveta de bucătărie?

Mulți își pun întrebarea: când trebuie să alegem chiuveta și robinetul pentru bucătărie? Când proiectul deja e gata sau poate înainte? Răspunsul este evident: paralel cu proiectul, pentru că doar așa vei fi sigur că modelul și tipul ales se va potrivi perfect cu specificul bucătăriei tale. Anume din acest motiv, la Rimobel avem opțiunea de a alege instalațiile sanitare chiar pe loc, de la partenerii noștri. Designerul tău îți va propune mai multe variante și îți va explica prin ce se deosebește fiecare, ca să înțelegi care este modelul tău potrivit.

Dacă totuși îți este frică că nu ești specialist în chiuvete și robinete de bucătărie și nu vrei să dai greș, iată câteva recomandări, care la sigur te vor ajuta:

  1. Optează pentru un material trainic și durabil în timp. În cazul chiuvetelor de bucătărie,poți alege din mai multe tipuri de materiale, precum: inox, granit, marmură sau compozit, toate rezistente, dacă sunt exploatate corect. Ce ține de robinete, printre cele mai populare materiale se numără: alama, oțelul inoxidabil, silumina, piatra sau ceramica naturală. Referitor la acoperire, ține cont că cele mai bune baterii de bucătării sunt cele cromate.
  2. Alege un model practic și ușor de întreținut. Cele mai apreciate la acest capitol sunt chiuvetele de bucătărie cu 2 cuvesau o cuvă și zonă pentru uscare. Ce ține de robinetele de bucătărie, un model flexibil cu duș detașabil îți va oferi confort maxim în utilizare.
  3. Designul și nuanțele neutre nu se vor demoda niciodată. Fie că vorbim despre o bucătărie clasică sau modernă, îți recomandăm să eviți obiectele sanitare stringente. Modelele minimaliste vor fi mai ușor de întreținut și utilizat.

Ce tip de tehnică și echipamente să integrezi în proiectul tău de bucătărie?

Există electrocasnice pe care le poți achiziționa pe parcurs și la necesitate, dar totuși unele echipamente au un loc special în bucătăria ta. Aici vorbim despre frigider, mașină de spălat vase, cuptorul și plita electrică și chiar cuptorul cu microunde sau poate chiar mașina de spălat. Fără îndoială, electrocasnicele incorporabile au devenit un must-have în bucătăriile moderne, care ne ajută să economisim la maximum spațiul și să creăm un proiect organic și confortabil, în care totul se integrează perfect. Aici recomandarea principală este să le alegi locul și stilul potrivit.

Cu Rimobel, ai această libertate încă de la prima etapa de proiectare. Fie că dintotdeauna ai visat un frigider gri și mașină de vase în aceeași nuanță sau poate vrei un cuptor electric în același stil cu frigiderul. Noi te ajutăm nu doar să le integrezi corect, ci și să alegi modelul potrivit de la partenerii noștri. Astfel, vei fi sigur că totul va fi așa cum ți-ai planificat, nu mai trebuie să te temi de surprize și imediat după instalarea bucătăriei poți să te apuci de gătit bucatele preferate.

Comandă bucătăria cu electrocasnice incluse la Rimobel, iar noi avem grijă de toate

Știm că în lumea dinamică în care trăim, timpul este cea mai prețioasă resursă, mai ales când te apuci de reparație. Păi iată, cu noi totul e simplu și bucătăria ta de la Rimobel prinde viață imediat după instalare. Anii buni de experiență și colaborarea cu sute de familii fericite ne permite să să aducem confort și mai complex în casele clienților noștri. Ca să uiți de grijile în plus și să savurezi din plina noua ta bucătărie cu tot de ce ai nevoie ca să îndrăgești gătitul.

 

De ce instalații sanitare ai nevoie în bucătărie?

Instalațiile sanitare sunt componente vitale în orice bucătărie, care ne asigură funcționalitate și confort. În lista de obiecte ce nu trebuie să lipsească din niciun proiect de mobilă modern, se numără: chiuveta, robinetul cu baterie, zona de uscare pentru veselă și chiar filtrul de apă.

 

Ce tip de chiuvetă se potrivește în bucătărie?

Există mai multe tipuri de chiuvete pentru bucătărie, în funcție de material, construcție, dar și tipul montajului. Astfel, poți alege chiuvete din inox, granit, marmură sau compozit, cu una sau două cuve, formă clasică, dreptunghiulară sau pătrată și construcție simplă sau incorporată.

Ce tehnică să alegi pentru o bucătărie modernă?

Astăzi, bucătăriile moderne sunt dotate cu o listă întreagă de echipamente care fac gătitul și treburile casnice mult mai ușoare și eficiente. Pentru o integrare corectă, cea mai bună opțiune este tehnica incorporată, de la frigider, și până la cuptor electric, mașină de spălat vase și microundă.

 

Ce tip de robinet să alegi în bucătărie?

La fel ca și chiuvetele, robinetele și bateriile pentru bucătărie sunt disponibile într-o gamă vastă de modele și varietăți. Printre cele mai populare se numără: bateriile cu monocomandă, manete cilindrice și chiar duș extensibil, pentru confort maxim la gătit și spălatul vaselor.

Blog
Nu mai amâna
proiectul bucătăriei
tale!
Completează formularul și beneficiază de proiect 3d gratuit!