Cum să amenajezi corect o bucătărie mare?

   Ai o bucătărie mare și spațioasă? Cu siguranță poți spune că ești un norocos. Totuși, chiar și în amenajarea unei bucătării mari moderne pot apărea tot felul de provocări și dileme, pe care trebuie neapărat să le rezolvi ca să te bucuri de confort și funcționalitate la superlativ. Ce tip de planificare să alegi? Cum să combini nuanțele? Sau care stil se va potrivi cel mai bine cu modul tău de viață?

   Te invităm să găsești răspunsuri la toate aceste întrebări despre bucătăriile spațioase și multe altele, împreună cu designerii Rimobel, care au în catalogul său zeci de bucătării proiectate și instalate pentru clienți din toată țara. Ba mai mult, îți vom povesti de ce alte criterii și specificații tehnice și funcționale merită să ții cont, pe lângă dimensiuni, în alegerea unei bucătării mari. Pregătește-ți carnetul pentru notițe!

Bucătării mari pe colț sau de tip U? Ce tip de proiectare alegem?

   Organizarea corectă a bucătăriei este unul din criteriile de bază care îți pot asigura confort și ușurință în exploatare. Dacă în cazul bucătăriilor mici, scopul principal este să gestionăm cât mai eficient fiecare centimetru, pentru proiectele de bucătării mari și lungi uneori e destul de dificil să te orientezi care tip de proiectare se va potrivi cel mai bine. Ca să faci o alegere corectă trebuie doar să alegi un producător sigur și cu experiență, precum Rimobel și să cunoști avantajele fiecărui tip de proiectare. Iată cele mai populare:

  1. Proiectare într-o singură linie. Cea mai simplă organizare, mai ales pentru bucătăriile lungi și înguste. Nu trebuie să te complici prea mult cu planificarea, doar amplasezi toate dulapurile de-a lungul unui perete și le completezi lateral cu zona pentru masă.
  2. Planificare în două rânduri. De regulă se întâlnește în bucătăriile combinate cu living. Din punct de vedere practic, designerii recomandă să păstrăm plita și chiuveta pe o parte, iar dulapurile și frigiderul pe cealaltă, cu o distanță dintre linii de minim 120 de centimetri.
  3. Organizare în formă de U. Aici organizăm deodată 3 pereți din bucătărie și avem acces la trei zone. Anume din acest motiv, bucătăriile de acest tip sunt foarte practice pentru camerele largi și pătrate.
  4. Bucătării pe colț (în formă de L). Una din cele mai populare planificări pentru bucătării, perfectă pentru orice tip de încăpere și necesitate.
  5. Bucătării cu insulă sau peninsulă. Această planificare poate fi folosită pentru oricare din tipurile de proiecte menționate mai sus. Cel mai des, insula este folosită pe post de masă.

Care sunt cele mai potrivite culori pentru un proiect de mobilă într-o bucătărie mare?

   Nuanțe și elementele de decor joacă un rol la fel de important într-o bucătărie mare. Marele avantaj al spațiilor mari este că putem experiment cu orice nuanță, mai ales cu cele închise, care pot micșora vizual spațiul și nu sunt recomandate pentru bucătăriile mici. Stilul modern vine să ne aducă simplitate și aspect practic în exploatare, în schimb designurile clasice sunt elegante, complexe, dar la fel de funcționale, dacă sunt personalizate în funcție de necesitățile individuale. Printre cele mai populare combinații se numără:

  • Albul – culoarea care nu se va demoda niciodată
  • Nuanțe din paleta naturală nude (ivory, bej, gri deschis)
  • Culorile naturale închise (gri închis, antracit, negru)
  • Palete mai exotice în nuanțe pastelate (verde, albastru senin)
  • Bucătării de tip texedo (combinație dintre paletele închise și deschise)

Creează cel mai practic și stilat mobilier pentru o bucătărie mare cu Rimobel

   Împreună cu designerii noștri vei parcurge toate etapele de crearea și proiectare a bucătăriei tale personalizate la toate capitolele. La Rimobel, punem accent pe calitate, organizare ergonomică și cât mai funcțională. Pentru că ne dorim ca clienții noștri să se simtă perfect în noile lor bucătării, fie mari sau mici. Ba mai mult, proiectare 3D a oricărei bucătării, indiferent de complexitatea modelului, este absolut gratuită. Grăbește-te și tu să-ți faci o programare în show-room-ul nostru sau online.

Unde pot comanda mobilă pentru o bucătărie mare?

La Rimobel realizăm mobilier la comandă pentru orice tip de bucătărie, fie că e vorba de o încăpere spațioasă sau modestă. Designerii noștri îți vor crea de la 0 proiectul tău personalizat în funcție de necesitățile și dimensiunile individuale, buget, dar și preferințele întregii familii.

Ce design să aleg pentru o bucătărie mare?

Dimensiunea și forma unei bucătării sunt foarte importante în crearea unui proiect ergonomic, chiar și în cazul bucătăriilor mari. Pentru proiectele de mobilier spațioase poți experimenta cu nuanțele, stilul, formele și organizarea. Totuși, ca să creezi o atmosferă confortabilă merită să optezi pentru un proiect personalizat în funcție de necesități și specificul încăperii.

Ce nuanțe se potrivesc pentru bucătăriile mari?

În cazul bucătăriilor spațioase nu există nicio limită în alegerea culorilor de amenajare. Poți opta atât pentru culori naturale și deschise, cât și pentru nuanțe exotice sau închise. Regula de bază este să le combini corect și să ții cont ca să fie din aceeași paletă, pentru o atmosferă cât mai organică.

Cât costă o mobilă de bucătărie pentru o camera spațioasă?

Prețurile proiectelor de mobilier la comandă variază în funcție de mai multe criterii, precum: dimensiunile, forma și tipul proiectului, materialul ales, feroneria, nuanța și complexitatea, unul din cele mai importante calități. La Rimobel oferim 3 oferte de preț pentru orice proiect de bucătării, ca să alegi opțiunea care ți se potrivește cel mai bine, la toate capitolele.

 

 

Blog
Nu mai amâna
proiectul bucătăriei
tale!
Completează formularul și beneficiază de proiect 3d gratuit!