Mecanisme pentru mobila de bucătărie. Ce „funcții” merită să alegi?

Ai observat că bucătăriile devin cu fiecare an tot mai moderne și funcționale? Dacă aspectul unic și stilat se datorează materialelor folosite pentru fațade și imaginației designerilor, păi funcționalitatea ne-o asigură anume mecanismele. Iată de ce este important să alegi mecanisme pentru mobilă moderne și testate în timp, care o să te bucure cu o exploatare ușoară și comodă, mulți ani la rând. Anume despre asta vom vorbi în continuare.

Să colaborezi cu Rimobel, înseamnă să ai garantat cel mai bogat sortiment de mecanisme pentru mobilier din Moldova și garanția calității și performanței direct de la producător, pentru că lucrăm doar cu branduri cunoscute. Știm cât de importante sunt elementele de feronerie pentru o bucătărie sau oricare alt proiect de mobilă, de aceea mereu le atragem o atenție sporită clienților noștri, atunci când ajungem la această etapă vitală și responsabilă.

Ce mecanisme pentru mobilier de bucătărie sunt actuale în prezent?

Spre bucuria noastră, producătorii mondiali de mecanisme ne bucură cu fiecare an cu noi soluții ergonomice, ca să avem experiențe unice de exploatarea a mobilierului. Dulapurile devin tot mai comode, sertarele mai încăpătoare și ușor de deschis, iar accesoriile tot mai variate. În căutarea accesoriilor potrivite, trebuie în primul rând să-ți stabilești concret necesitățile și bugetul, dar și să știi ce tipuri de feronerie există și de care anume ai nevoie tu. Iată care sunt principalele:

mobila pentru bucătărie

  • Mecanisme de bucătărie verticale (sisteme de ridicare pentru uși). Un accesoriu tot mai popular pentru proiectele moderne de bucătărie, foarte practic și confortabil. Există modele care se deschid și închid printr-o simplă atingere sau de tip standard.
  • Balamale de diverse tipuri, forme și dimensiuni. Ușile unui dulap nu trebuie doar să se deschidă comod, ci și să se țină bine, cu ajutorul unor balamale fiabile și moderne.
  • Sisteme glisante. Mecanisme pentru uși de mobilier, care ne permit să le deschidem și închidem cu ajutorul unor șine fixate în partea superioară și inferioară. Sistemele glisante sunt utilizate cel mai des pentru dulapurile cupe în dormitor, living sau antreu.
  • Mecanisme inovatoare pentru sertare, pentru o deschidere ușoară și moale. Și în acest caz, există modele care se închid și deschid printr-o atingere, actuale mai ales pentru proiectele de mobilier fără mânere, cu fațade minimaliste.
  • Accesorii de compartimentare etc.

La ce atragi atenția când alegi un mecanism pentru dulap în bucătărie?

Există mai multe criterii tenice și funcționale, după care să alegi mecanismele viitoarei tale bucătării. Primul din ele sunt – necesitățile individuale. Contează mult și ce îți dorești de la bucătăria ta, spațiu doar pentru gătit sau o zonă multifuncțională, potrivită inclusiv pentru relaxare. Iată doar câteva dintre specificațiile la care îți recomandăm să atragi atenția:

dulapuri

  • Producătorul. La Rimobel poți alege mecanisme și feronerie originală de la o serie de producători cunoscuți, precum: Blum, Hettich și Egger, cu care suntem parteneri direcți.
  • Funcția. Nu alerga după funcții prea sofisticate. Există mecanisme de care pur și simplu au ai nevoie și care pe lângă toate și se defectează ușor. Designerii noștri te vor ajuta să alegi accesoriile și mecanismele ce se potrivesc cel mai bine cu proiectul tău de mobilier.
  • Experiența de exploatare. Fiind noi, orice dulapuri funcționează perfect, dar peste ani, totul se schimbă. În show-room-ul Rimobel poți testa o bună parte din mecanismele noi, ca să simți pe propria piele ce experiențe îți oferă și să te decizi mult mai ușor.
  • Materialul din care este creat. Mecanismele și accesoriile pot fi create din diverse metale, precum oțelul și altele. Optează pentru un material trainic, care se va răscumpăra în timp.
  • Garanția direct de la producător și montarea specializată.

Mobilierul Rimobel e despre comoditate și funcționalitate

Deoarece pentru noi calitatea este primordială, la Rimobel nu folosim mecanisme pentru mobilă ieftină și mereu alegem ce-i mai bun, la toate capitolele. Împreună, alegem fiecare detaliu, de la materiale și până la cea mai mică balama. Designerii noștri te vor ghida la fiecare consultație, ca să fii sigur că faci cea mai bună alegere. Dar asta nu e tot, oferim service tehnic gratuit, timp de un an și venim să-ți reglăm toate mecanismele, dacă simți vreo schimbare. După care, când sunt bine „așezate” îți dăm garanția că vor funcționa perfect încă mulți ani.

Rimobel – mobila creată pentru tine.

Ce mecanisme de ridicare pentru dulapuri există?

Dulapurile cu mecanism de ridicare sunt o tendință tot mai populară pe bucătăriile moderne. Pentru o exploatare ușoară și ergonomică, sunt utilizate mai multe tipuri de mecanisme, precum: Aventos, HF, HS, HL, HK, HK-S etc. Îți recomandă să alegi mecanisme cât mai actuale, dar și un producător inovator și de încredere, dacă îți dorești o bucătărie creată exact pe gustul tău.

Ce mecanisme se potrivesc pentru sertare?

Astăzi sertarele nu mai sunt un element standard de mobilier, dacă alegi un mecanism nou și ușor în exploatare. Aici putem menționa tehnologiile Blumotion, Servo-drive sau Tip-on, toate folosite pe larg pentru producerea bucătăriilor la Rimobel

Ce criterii contează la mecanismele pentru bucătărie?

Ca să te bucuri cât mai mulți ani de confort, stil și funcționalitate în bucătăria ta, este important să alegi mecanisme care își merită investiția. Printre criteriile de bază în alegere, se numără: producătorul, funcționalitatea, materialul din care este creat, montarea, dar și aspectul practic.

Ce mecanisme noi pentru mobilier au apărut în acest sezon?

Mecanismele pentru mobilier se modernizează cu fiecare an, devenind tot mai variate și confortabile. Printre cele mai actuale, putem enumera: sistemele de ridicare, balamale ascunse, sisteme de glisare, soluții practice pentru dulapuri și sertare, dar și sisteme de tip box.

 

Blog
Nu mai amâna
proiectul bucătăriei
tale!
Completează formularul și beneficiază de proiect 3d gratuit!