Te consultăm
— gratis!
Completează formularul pentru consultație gratuită!

Dulapuri clasice: aspect estetic unic și spațiu suficient pentru depozitare

Dulapul este piesă de mobilier primordială în fiecare casă, care are scopul să ne ajute în organizarea cât mai eficientă a lucrurilor necesare. Dacă e să facem o mică excursie prin locuință, vom întâlni dulapuri practic în fiecare cameră. Dulapul din hol, destinat depozitării încălțămintei și îmbrăcămintei exterioare, dulapurile din bucătărie, dressingul din dormitor sau poate un dulap în living, clasic, pe tot peretele, compartimentat după necesități individuale.

La fel de variate sunt și știlurile în care pot fi create. Dulapuri clasice albe, crem, wenge sau oricare altă nuanță și stil – toate concepute pentru stocarea eficientă a lucrurilor de care avem nevoie. Stilul clasic poate fi numit pe dreptate tendința mereu actuală în timp, iar integrat perfect pe un mobilier de lux, cu siguranță va deveni diadema fiecărei case.

Dulapuri în stil clasic: modalități eficiente de proiectare

Repartizarea optimă a spațiului și organizarea corespunzătoare a unei încăperi, depinde în mare parte de mobilierul ales. Cu ajutorul unui dulap bine compartimentat poți economisi, extinde sau completa eficient spațiul de depozitare, servind în același timp și ca element de décor, mai ales dacă optezi pentru un dulap clasic alb sau altă nuanță conservatoare. Dacă să vorbim despre compartimentare, iată cele mai populare tipuri de dulapuri și modalități de proiectare a acestora:

  • Dulapuri independente. Pot fi montate în orice camera, fie că ne referim la un dulap clasic în hol, dormitor sau living. Sunt formate din părțile laterale, uși, rafturi și sertare pentru compartimentare. Iar marele avnataj este că pot fi ușor mutate dintr-un loc în altul, dacă apare necesitatea.
  • Integrate (incorporate). Acestea pot fi integrate parțial sau complet, în funcție de specificațiile încăperii. Sunt foarte comode, deoarece nu reprezintă doar un obiect de mobilier, ci și un element arhitectural al camerei. Pot fi proiectate la fel ca și dulapurile independente, cu rafturi, sertare și tot felul de compartimente.

Caracteristicile dulapurilor de haine clasice

Dulapurile clasice, realizate din materiale cu textură naturală au fost mereu actuale în timp, evidențiindu-se prin durabilitate înaltă, dar și aspectul estetic desăvârșit. Odată cu evoluția tendințelor, mobilierul clasic poate fi integrat tot mai eficient chiar și în încăperile moderne, datorită formelor laconice și designului elegant.

Un dulap clasic poate deveni ușor un element central în orice încăpere. Trebuie doar să alegi cât mai creative paleta de culori și să îl integrezi cât mai eficient în cameră. Desigur, nu trebuie să uităm și de aspectul funcțional. Dulapul ideal este cel care nu doar arată perfect, dar și ne ajută să organizăm cât mai multe lucruri și să avem acces ușor la ele.

Ca să-ți dai seama mai ușor dacă ți se potrivește și ție, iată o listă cu caracteristici de bază ale dulapurilor clasice, care te vor ajuta să identifici punctele distinctive ale stilului clasic conservator, dar și detaliile la care merită să atragi atenția:>

  • Linii sofisticate și forme simple, curbate;
  • Elemente decorative ce imită sculpturile, decorațiile din perioada clasică;
  • Accesorii de feronerie în nuanțe aurite sau de argint
  • Suprafețe cu design monofonic;
  • Nuanțe naturale, elegante din aceeași paletă.

Mobilierul clasic va arăta mereu scump și sofisticat, iar datorită gamei vaste de materiale moderne, poate fi creat nu doar din lemn natural sau furnir, dar și materiale bugetare (MDF sau PAL). La Rimobel, ai posibilitatea să alegi orice proiect de dulap care îți place, iar noi te ajutăm să-l transpunem în realitate, în termen scurt, la prețuri avantajoase. Datorită noilor tehnologii de producere și a materialor de cea mai înaltă calitate, putem realiza dulapuri clasice la comandă conform bugetului stabilit. Ca să-ți aducem confort maxim și doar emoții frumoase.