Dulap în sufragerie în stil neoclasic

Dulap încorporat pentru oglinda holului de intrare

Dulap cu balamale din dormitor în stilul Provence

Dulap cu oglinzi în coridor lung și îngust

Dulap cu balamale din hol

Dulap încorporat în dormitor, în culoare crem

Bibliotecă într-un salon

Dulap in sufragerie cu nișă pentru TV

Dulapuri clasice: clasificări și descriere

Dulapul este prima piesă de mobilier care ne salută când intrăm in casă. Acel dulap din hol, destinat depozitării incălțămintei sau6348 imbrăcămintei exterioare. Și dacă e să facem o mică excursie prin locuință, vom intâlni in fiecare cameră câte unul. Dulap clasic alb, crem, sau altul in stil modern, toate concepute pentru stocarea lucrurilor de care avem nevoie.

Dulapuri stil clasic: Modalități de proiectare

Repartizarea optimă a spațiului și echiparea lui corespunzătoare depinde in mare parte de mobilierul care va fi prezent in incăpere. Prin intermediul unui dulap poți economisi, extinde sau completa eficient spațiul, acoperind imperfecțiunile pereților, tavanului sau podelei.

Iată câteva tipuri de dulapuri și modalitățile de proiectare ale acestora:

 • Independent

  Asemenea dulapuri pot fi montate in orice cameră și sunt formate din pereți laterali, fund, uși și acoperiș. Pot fi ușor mutate dintr-un loc in altul dacă apare această necesitate. 

 • Complet montat

  Aici este o combinație dintre piesa de mobilier și un element arhitectural al camerei. Acest fapt se datorează detaliilor care sunt și elementele purtătoare ale incăperii (podeaua, tavanul, pereții).

 • Parțial integrat

  Dulapul este asociat cu un punct specific din interior. De asemenea, acesta poate fi lipsit de una sau două părți componente, cum sunt partea inferioară și acoperișul. 

Caracteristicile mobilierului clasic

Dulapurile clasice realizate din materiale naturale au fost mereu la modă și se evidențiază prin durabilitate și aspect desăvârșit. Considerat și mobilier de lux, mobilierul clasic se poate combina cu cel modern, fapt datorat formelor laconice și designului elegant.

Un dulap clasic poate deveni centrul compoziției mobilierului. Este necesar doar să alegi gama de culori și să plasezi corect accentele. Iată o listă cu caracteristici ale dulapurilor concepute in stil clasic, care te vor ajuta să ințelegi mai bine care sunt punctele distinctive ale stilului și unde să pui accent mai mult: 

 1. Linii sofisticate și forme simple
 2. Elementele decorative imit sculpturile, fresce, turnare in stuc, turnuri elegante
 3. Elemente aurite artificiale cu nuanțe de argint
 4. Suprafețele imit elementele antice sau designul monofonic 

Mobilierul clasic va arăta mereu scump și sofisticat, care poate fi procurat la un preț accesibil. Datorită noilor tehnologii de producere de inaltă calitate și a materialor artificile, putem realiza la comandă orice tip de mobilier conform bugetului stabilit de tine.