Mobilier clasic pentru baie

Filtre
Culoare
Material
Te consultăm
— gratis!
Completează formularul pentru consultație gratuită!

Mobilier de baie clasic – aspect premium și cel mai înalt nivel de funcționalitate

Cine nu își dorește o baie frumoasă, dominată de o atmosferă caldă și relaxantă? Răspunsul este unamim. O baie amenajată cu mobilă de baie clasică îți poate oferi aceste senzații. Aceasta reflectă grație, noblețe și superioritate, care te fac să te simți ca într-un adevărat palat. Iată de ce, tot mai mulți clienți cu gusturi alese, preferă anume acest stil practic și elegant.

E pur adevăr că interiorul unei case poate spune multe despre locuitorii săi, mai ales o baie în stil clasic. Eleganța, pasiunea pentru frumos, conservatorism și comoditate sunt doar câteva caracteristici care reprezintă acest stil și pe oamenii, care aleg să-l integreze în propria lor casă. Pentru că e un stil tot mai popular, în continuare ne vom referi anume la băi cu mobilă clasică, dar și sfaturi și recomandări în alegerea mobilierului potrivit.

Mobilier clasic pentru baie: caracteristici definitorii

În prezent, baia nu mai este doar un loc special amenajat, destinat efectuării procedurilor igienice. Aceasta îndeplinind un rol esențial practic în fiecare locuință. În plus, la fel ca și camera de zi, baia poate deveni o zonă ideală pentru relaxare, mai ales după o zi grea, într-o cadă cu apă fierbinte. Astfel, interiorul acestei camere trebuie amenajat cu grijă și responsabilitate. Iar cea mai bună opțiune rămâne a fi mobila la comandă.

Băile clasice, prezentate în poze și proiecte sunt printre cele mai populare modele de mobilier în prezent. Acestea se caracterizează prin multifuncționalitate și decor unic, ce permite combinarea culorilor naturale cu accesorii curajoase.

Mobila clasică de baie, realizată din furnir sau lemn natural, cu piciorușe grațioase de culoarea bronzului, auriu sau argintiu, fără îndoială, va crea o atmosferă plăcută și relaxantă pentru întreaga familie. Iar pentru maximum confort, e important și să o alegi corect. Iată trei caracteristici esențiale la care merită să atragi atenția dacă ești pe cale să alegi mobilă de baie în stil clasic:

  • Paleta de culori. Culorile naturale, precum: alb, bej, crem sau texturile lemnoase, creează senzația de calmitate, de care avem nevoie cu toții după o zi grea la muncă sau dimineața devreme. În plus, nuanțele deschise măresc vizual spațiul din jur. Echipa Rimobel te poate ajuta în crearea unei băi clasice, după tendințe moderne, în orice nuanțe te reprezintă, ca tu să te poți bucura din plin de pace, liniște și confort.
  • Formele și elementele de decor. Formele elegante și simetrice sunt principala caracteristică a unui mobilier clasic de baie. Aceste elemente distinctive pot fi întâlnite atât pe dulapuri, cât și rafturi, comode, cu linii netede și proporționale, dar și simplitate în detalii.
  • Materialul și feroneria. Fabricarea mobilei clasice pentru baie este mereu o provocare. Dar rezultatul final, este de-a dreptul uimitor. Pentru aceasta; trebuie să fie utilizate doar materiale de cea mai înaltă calitate, rezistente la umiditate, fluctuații de temperatură și uzură. Printre cele mai des utilizate materiale sunt MDF-ul, furnirul și lemnul masiv prelucrat. De asemenea, dulapurile sunt asamblate cu ajutorul fitingurilor din oțel inoxidabil, fiabile și rezistente la coroziune.

Sfaturi de amenajare pentru băi cu mobilă clasică

După cum am menționat, pentru a amenaja corespunzător camera de baie, mobilierul trebuie să fie calitativ, rezistent, practic, funcțional, ușor de întreținut, și nu în ultimul rând, elegant. Toate acestea pot fi observate în multitudinea de modele pentru o baie clasică. Ca să te bucuri și tu de baia ta, iată o listă cu recomandări utile care te pot ajuta să faci alegerea corectă:

  • Dacă mobilierul are textură lucioasă, îți recomandăm să atragi o atenție sporită iluminării, care, ar trebui să fie de cât mai eficientă. Poți opta pentru lămpi cu halogen sau LED.
  • Aburii și umiditatea mereu au fost inamicii lemnului și materialelor lemnoase, având impact negativ, care duce la deteriorare. Astfel, nu uita să ții cont de ventilare, care va aduce aerul din cameră la temperatura și nivelul de umiditate optim.
  • Alege accesorii și feronerie durabilă, precum balamale, picioare, mecanisme de deschidere și mânere cromate, rezistente la coroziune.
  • Evită dulapurile și obiectele de mobilier prea mari, care doar vor „îngreuna” spațiul.
  • Alege o nuanță practică. Un mobilier de baie clasic alb mereu va fi la modă, dar fiind o nuanță deschisă, acesta necesită și o îngrijire corespunzătoare.
  • Nu uita de spațiile de depozitare. Optează pentru mobilier ergonomic, bine compartimentat, ca să ai toate lucrurile necesare, mereu la îndemână.

Rimobel e gata să te ajute în realizarea oricărui proiect de mobilier de baie clasic, la preț avantajos. Trebuie doar să ne contactezi, pentru o consultație gratuită cu designerii noștri. Notează: 068353535 sau te așteptăm în show-room-ul nostru de pe strada Nicolae Zelinschi 11.