Dormitor cu 2 paturi ”Colibri”

Dormitor cu 2 paturi ”Soft”

Dormitor cu 2 paturi ”Evas”

Dormitor cu 2 paturi ”Mobi”

Dormitor cu 2 paturi ”Matteo”

Dormitor cu 2 paturi ”Caspian”

Dormitor cu 2 paturi ”Тeenager”

Dormitor cu 2 paturi ”Delfin”

Dormitor cu 2 paturi ”Nemo”

Cum să echipezi corect camera pentru doi copii?

Copii, încă de la o vârstă fragedă, au nevoie de un spațiu personalizat, amenajat în funcție de nevoile și interesele personale. Un loc confortabil unde își pot practica activitățile preferate, pregăti temele, aranja toate lucrurile, și, desigur odihni, pentru a fi plini de energie în fiecare zi. Dacă în cazul unui copil, amenajarea camerei sale este o sarcină simplă. Amenajarea unei camere mici pentru 2 copii este un proces mult mai responsabil și complex.

Mobila pentru o cameră cu 2 copii trebuie să fie de două ori mai funcțională, ergonomică și corect integrată. Iar acest lucru este posibil optând pentru un proiect individual de mobilier, realizat la comandă. Rimobel e gata să te ajute cu orice tip de mobilă, inclusiv pentru copii. În continuare, vom vorbi despre zonele funcționale și principalele secrete de design într-o camera pentru 2 copii.

Idei de amenajare pentru o cameră cu 2 copii

Confortul și funcționalitatea sunt principalele criterii într-o cameră pentru copii. Pe lângă cele 2 paturi unde se vor odihni și umple de puteri, aici trebuie să integrăm și alte obiecte de mobilier funcționale, precum: dulapul, masa de birou, rafturi pentru jucării și cărți etc. Cea mai bună soluție este divizarea camerei pe zone, care ne permite să creăm o atmosferă cât mai liberă și comodă. Astfel, copiii vor putea să petreacă timpul cât mai eficient în camera loc, să păstreze curățenia de sine stătător și să se simtă bine pe tot parcursul zilei. Iată care sunt cele 4 zone de bază:

  • Dormitorul (zona de odihnă). Aici putem alege un pat pentru copii 2 în 1: suprapus sau combinat cu masa de scris, care ne ajută să economisim la maximum spațiul. Un pat suprapus pentru copii va fi potrivit atât pentru fete, cât și pentru băieți. Paturile pentru copii sunt diverse, în nuanțe și modele variate, în funcție de preferințe. Îți recomandăm să alegi un model cât mai ergonomic, ușor de combinat cu accesorii, dar și cu o saltea confortabilă, pentru un somn liniștit și sănătos.
  • Zona pentru jocuri. Cel mai îndrăgit loc al fiecărui copil, pe care trebuie să o amenajăm ținând cont de preferințele și dorințele celor mici. Aici putem integra un colțișor sportiv, un cort improvizat, câteva rafturi pentru jucării și colecții, și, desigur un covoraș comod și călduros, unde se vor putea juca toată ziulica.
  • Zona pentru lecții și hobby-uri. Spațiul unde cei mici își vor pregăti temele, fie că merg încă la grădiniță sau sunt deja elevi. Aici avem nevoie de o masă de scris și scaune confortabile. Poți alege un model de masă transformer sau combinată cu patul suprapus.
  • Zona de depozitare. Alegerea unui dulap într-o cameră cu 2 copii este destul de complicat. Acesta trebuie să fie compact, dar foarte încăpător. Îți recomandă să optezi pentru un model cu multe sertare, compartimentat cât mai eficient, ca să încapă toate lucrurile.

Camera pentru 2 copii: fată și băiat. Cum o amenajăm?

Amenajarea unui dormitor pentru două fetițe sau doi băieței este ceva mai simplu de realizat. Nu și în cazul când copiii sunt de diferite sexe, unde trebuie să ținem cont de interesele și preferințele ambilor, ca să le creăm un spațiu cât mai confortabil. Dar și pentru această situație există soluții eficientă. O camera de copii (fată și băiat) poate fi delimitată pe zone cu stiluri diferite, separată printr-un dulap sau pur și simplu amenajată în așa mod, ca ambii copii să se simtă bine. Iată câteva idei care te vor ajuta să amenajezi corect camera lor:

  • Împarte camera în jumătate, creând o zonă personalizată pentru fiecare copil. Acest lucru va permite amenajarea zonelor în stiluri și nuanțe diferite sau prin stabilirea un stil comun, adaptat cu accesorii pentru fete și băieți. Important este să le ceri și părerea picilor.
  • Alege paturi pentru copii supraetajate. Fiecare pat poate fi evidențiat prin desene pe perete sau lenjerie de pat cu personajele preferate.
  • Nu uita, chiar dacă copiii au o vârstă fragedă, ei deja au propriile lor preferințe. Nu ezita să îi întrebi cum își văd ei camera, dar și ce preferințe și necesități au.

Realizarea mobilierului pentru camera copiilor de către echipa Rimobel este cea mai avantajoasă variantă. Mobilierul creat de noi are la bază materiale de cea mai înaltă calitate, sigure și ecologice, dar și feronerie de ultimă generație, ca fii liniștit de siguranța, bunăstarea și confortul copiilor tăi. Apropo, realizarea proiectului 3D este absolut gratuită. Sună-ne acum la numărul de telefon 067353535 și programează-te la o consultație cu un designer.