Dormitor fetiță ”ROSSE flowers”

Dormitor fetiță “Red”

Dormitor fetiță “Classic”

Dormitor fetiță “Princess”

Camera pentru copii fete: stiluri și zone funcționale 

“Dacă copilul nu simte că locuința ta îi aparține și lui, el va pleca în stradă”. Nadine de Rothschild

Cam dură afirmația, dar în mare parte, autorul are dreptate. Copilul trebuie să se simtă în “largul său” când se află “acasă”. Amenajarea unui spațiu adaptat strict nevoilor și doleanțelor copilului este cea mai bună modalitate de ai demonstra că el este un membru important al familiei și că are “teritoriul său” unde el dictează regulile.

Idei de amenajări camere copii fete

Fetițele, uneori pot fi atât de capricioase, încât poate părea că nu-i mai dai de capăt cu amenajarea camerei. Dar soluția există mereu, mai ales dacă optezi pentru realizarea mobilierului la comandă.

Dar, inainte de a incepe, ține cont de părerea ei, pentru că fetele pot fi sensibile în unele situații, iar statului de prințese nu se potrivește tuturor. Așa că, dragă părinte, nu decide singur ce culoarea, ce stil și cum să amenajezi camera, consultă-te cu copilul tău.

Camera copii fete roz ar fi o alternativă, dacă ai observat că fetița ta chiar adoră această culoare. Dacă nu, mai bine nu risca, pentru că fetele moderne au deja alte preferințe.

Uite aici o listă cu idei, pe care le puteți discuta preventiv, și să decideți impreună care se potrivește mai bine fetei tale:

 • Mobila camera copii fete în stil modern

  Alegerea potrivită pentru fetele care au depășit cu brio perioada păpușilor Barbie și a basmelor. Acest stil permite amenajarea spațiului potrivit hobby-urilor copilului. Soluțiile neobișnuite sunt binevenite. Ca decor, se pot utiliza foto cu personajele preferate din filme sau desene animate, colecții, sau obiecte cu forme non-standard. 

 • Stil clasic

  Odată ce majoritatea copiii sunt nerăbdători să ajungă mari ca mama și tata, stilul clasic se poate potrivi fetei tale. Considerat și stilul doamnelor adevărate, acesta poate fi alegerea perfectă pentru prințese. Aici pot “trăi” și eroii din basme, și rozul pe deplin. 

  Mobilierul deține elemente bine evidențiate ale stilului clasic, draperii solide și paturi cu piese decorative elegante. Asemenea design va accentua “gustul” bine definit la copil, care va continua să-l însoțească în toate pornirile sale creative. 

 • Stil provence

  Stilul ideal pentru copiii hiperactiv, deoarece paleta include doar culori deschise, pastelate. Utilizarea materialelor naturale favorizează menținerea stării de bine. Ca elemente de decor, mai ales dacă fetița este adepta frumuseții naturale, se poate utiliza: mobilierul antic, modele florale, țesături ușoare.

 • Stil Pop-Art

  Stilul de artă pop, este preferat de fetele active și creative. Cele pentru care dezvoltarea imaginației este strict necesară. Implementarea hobby-urilor neobișnuite se va realiza cu ușurință, deoarece acest stil nu impune reguli stricte de amenajare.

Zone funcționale

Varietatea de culori, și combinațiile dintre acestea sunt binevenite și chiar potrivite. Ca decor se pot folosi tapete care implică personaje din comicsuri sau din desene animate.

Perfect ar fi să împărțiți camera în câteva zone funcționale, dedicate diferitor activități. Designerii recomandă acest lucru, pentru a evita haosul. 

 1. dormitorul,
 2. zona activităților (jocurilor),
 3. zona de lucru (unde se vor realiza temele pentru acasă dacă fetița merge deja la școală). 

Ca să te asiguri că ai făcut o alegere corectă, consultă-te cu un designer: 067353535. Apropo, realizarea proiectului 3D preventiv, este absolut Gratuit!