Te consultăm
— gratis!
Completează formularul pentru consultație gratuită!

Mobilă de dormitor pentru fete: stiluri și zone funcționale

Fiecare fetiță și băiețel visează la o cameră amenajată în stilul său preferat, cu mobilier, jucării și accesorii pe care și le-a ales singur, Până și psihologii spun că un copil fericit trebuie să se simtă în „largul său” și să aibă un loc al său, unde se simte „acasă”.

Iată de ce e important ca fiecare părinte să aleagă mobilă pentru copii la comandă ținând cont atât de aspectul comodității și funcționalității, dar și de preferințele celor mici. Amenajarea unui spațiu adaptat strict nevoilor și gusturilor copiilor, fie fetiță sau băiat, este cea mai bună modalitate de a le demonstra că și ei sunt membri importanți ai micii voastre familii și că au propriul „teritoriu” personalizat, decorat ca să le aducă confort și bunăstare.

Mobila pentru fete: idei și sfaturi de amenajare

Fetițele sunt mult mai interesate de modul în care arată dormitorul lor de „prințese”, decorată în nuanța preferată, cu tot felul de jucării și elemente de decor. Într-o cameră tipică pentru copii, în cea mai îndrăgită nuanță de fete – roz, trebuie să dăinuie în primul rând confortul. Desigur, oricare părinte știe mai bine cum arată un mobilier confortabil, dar e important să cerem și părerea micilor prințese, pentru că până la urmă aceasta este camera lor.

Primul pas este să faceți un brainstorming împreună cu toată familie, în care să decideți cum își văd copii camera lor, inclusiv când vorbim de mobila pentru camera de fete. Cea mai bună alternativă rămâne realizarea mobilierului la comandă, după un proiect individual. În acest caz, designerii vă vor recomanda unele modele, iar în combinație cu ideile și necesitățile individuale, va fi proiectat un design ce se potrivește în totalitate, atât părinților, cât și preferințelor celor mici.

Tendințe de amenajări camere de copii pentru fete stilate

La fel ca și celelalte tendințe ale modei, mobila în camera de copii, mai ales pentru fete s-a schimbat considerabil, comparativ cu modelele de acum câțiva ani. Rozul nu mai este nuanța dominantă, fetițele moderne au îndrăgit și alte nuanțe, nu neapărat din paleta culorilor calde cu care ne-am deprins până acum. Totul este individual. S-au diversificat și stilurile, fiind disponibile tot mai multe modele de camere pentru copii (fete). Ca să te orientezi mai ușor, iată care sunt cele mai populare stiluri de mobilă în rândul utilizatorilor în 2020 și prin ce caracteristici se remarcă:

  • Cameră pentru copii (fete) în stil modern. Cel mai popular și funcțional stil de mobilier, perfect pentru fetițele care au depășit perioada păpușilor Barbie și a basmelor. Acesta ne permite amenajarea spațiului în funcție de hobby-urile celor mici. De asemenea, sunt binevenite și experimentele curajoase de culoare sau design. Pot fi integrat cu succes elemente de decor cu personajele preferate din filme sau desene animate, colecții de jucării sau accesorii cu forme și nuanțe diverse. Important e să nu aglomerăm camera cu prea multe obiecte și să optimizăm fiecare m2.
  • Stilul clasic. Potrivit pentru fetițele care se văd prințese și vor un dormitor cu tendințe clasice. Alături de formele clasice pot fi integrate și nuanțele preferate, dar și cei mai îndrăgiți eroi din basme. Elementul central este patul, cu piese decorative elegante și draperii solide. O camera în acest stil va accentua bunul gust, va dezvolta creativitate și responsabilitatea copilului, de a păstra totul în ordine.
  • Provence (neoclasic). Designul ideal pentru fetițele elegante, ce are la bază o paletă de culori deschise și pastelate. Utilizarea materialelor natural și formelor fine favorizează menținerea stării de bine și relaxare. Ca elemente de decor, mai ales dacă fetița iubește mult natura, pot fi folosite: motive florale, țesături ușoare, texturi lemnoase sau din piatră.
  • Pop-Art. Cea mai bună alegere pentru fetele active, creative și cu o imaginație bogată, mai ales la capitolul amenajare. Aici vor putea să-și implementeze cele mai neobișnuite hobby-uri și să completeze camera cu accesoriile preferate, în nuanțe exotice.
  • Combinarea mai multor stiluri. Stilul eclectic devin tot mai popular în lumea modernă, combinând în sine valorile mai multor stiluri la un loc, pentru un rezultat unic.

Zone funcționale în camera pentru copii (fete)

Varietatea de culori, și combinațiile optime dintre acestea sunt binevenite și chiar potrivite într-un dormitor pentru o fetiță stilată. Iar pentru a completa decorul, pot fi folosite tapete neutru, cu diverse texturi sau cu personaje din desene animate. Și desigur, pentru a asigura maximum confort, camera trebuie împărțită în câteva zone funcționale, potrivite pentru diverse activități. Separarea pe zone ne ajută să evităm aglomerare, haosul și să organizăm camera cât mai eficient. Iată care sunt principalele zone:

  • Zona pentru dormit (aici amplasăm patul)
  • Terenul de joacă (pentru activități interactive)
  • Zona de lucru (unde copiii își vor pregăti temele pentru acasă);
  • Biblioteca (aici putem amplasa un dulap pentru cărți);
  • Zona de recreere (pentru a amplasa un fotoliu sau scăunel).

Unde poți comanda mobila în camera de copii (fete) la cel mai bun preț?

Desigur că la Rimobel – producătorul tău de încredere de mobilier la comandă, pentru toată casa, inclusiv dormitorul celor mici. Avem o echipă întreagă de profesioniști gata să-ți transforme proiectul individual într-un mobilier de cea mai înaltă calitate, plin de confort și funcționalitate. Ca să fii sigur că ai făcut o alegere corectă în crearea mobilierului pentru copiii tăi, programează-te la o consultație gratuită cu un designer Rimobel: 067353535.