Te consultăm
— gratis!
Completează formularul pentru
consultație gratuită!

Camera pentru copii băieți:

zone funcționale, descriere și stiluri

Camera copilului este o lume separată, una specială pentru el. Locul unde el decide “cum stau lucrurile”. Ideal ar fi ca această încăpere să fie echipată corespunzător pentru a satisface toate necesitățile băiatului. O sarcină dintre cele mai complicate pentru părinți, dar merită tot efortul.

Zonele funcționale

Spațiul din această cameră trebuie organizat astfel încât să cuprindă mai multe zone, fiecare fiind dedicată unui anumit tip de activități. Asta va contribui la disciplinarea băiatului și la realizarea optimă a activităților primordiale.

Cât timp copii sunt mici (1-3 ani), camera poate fi adaptată necesităților părinților, dar odată cu creșterea copilului, aceasta trebuie reorganizată după cerințele piciului, care cu siguranță va fi încântat de această schimbare.

Astfel, camera pentru copii băieți ar trebui să includă 3 zone distinctive pentru a separa activitățile:

 • dormitorul - partea camerei unde copilul va dormi, respectiv va fi prezent patul și probabil câteva comode individuale unde vor fi stocate hainele și lucrurile personale.
 • zona destinată activităților - de obicei în această parte a camerei sunt mereu prezente jocurile, și este amplasată mai aproape de geamuri ca să fie suficientă lumină. Desigur va deține și câteva cutii sau chiar un dulap special amenajat pentru depozitarea jucăriilor.
 • zona de lucru - dacă băiatul deja merge la școală, această zonă va fi dotată conform cerințelor ca acesta să-și poată pregăti temele. Aici este nevoie de o masă și un scaun. Perfect ar fi dacă masa va fi echipată cu sertare unde se vor păstra cărțile, caietele și alte materiale birotice.

Stiluri și culori

Înainte de a decide ce stil și culoare i se potrivește băiatului tău, ar fi bine să te consulți cu el, să-l asculți și să-i oferi lui posibilitatea de a alege. Asta îi va oferi mai multă încredere în sine plus că până la urmă este camera lui, unde el își va petrece majoritatea timpului.

 • Modern (minimalism)

  Acest stil este potrivit mai mult pentru băieții mai mari și trebuie să folosești cu certitudine fiecare metru patrat. Evită multitudinea de elemente decorative și lucruri inutile care vor îngreuna atmosfera camerei. Mobila camera copii băieți trebuie selectată cu grijă pentru a evita combinațiile dintre stiluri. Poți opta pentru realizarea întregului mobilier la comandă.

 • Cosmic

  Această opțiune de design tematic este una dintre cele mai populare. Nu în zadar, pentru că copiii, mai ales băieții îl adoră. Iar dacă mai este și pasionat de astronomie, cosmos și univers, băiatul tău va fi plăcut surprins. Tavanele suspendate în stil spațial sunt una din caracteristicile esențiale.

  Pereții, de obicei sunt pictați în albastru sau violet, cu pete albe care semnifică stelele. Imaginile de fundal tematice ca: sistemul solar, un astronaut sunt binevenite. Decorul poate include telescoape mici, costume spațiale sau jucării în forma planetelor.

 • Loft

  Băieților le plac mansardele și obiectele care le includ acestea. Se recomandă amenajarea camerei în acest stil doar dacă băiatul nu are fobie de înălțime. Caracteristici esențiale: culoarea gri, zid de cărămidă goală, grinzile goale. Ca decor, deseori de întrebuințează afișe.

Cele mai populare nuanțe pentru camera băiatului pot fi:

 • albastru
 • verde
 • alb
 • gri
 • violet închis
 • galben

Dar, totul depinde de preferințele lui. Nu uita să-i ceri părerea.

Realizarea mobilierului în stilul dorit și asamblarea acestuia, pot fi efectuate de către o echipă de profesioniști care este la un apel distanță: 067353535