Te consultăm
— gratis!
Completează formularul pentru consultație gratuită!

În zilele noastre, MDF-ul este un material tot mai popular în producerea mobilei, care și-a demonstrat durabilitatea și fiabilitatea în timp. Datorită caracteristicilor unice, dar și prețului avantajoase, acesta poate depăși uneori concurenții săi din această nișă, precum PAL-ul, furnirul și chiar lemnul masiv. În plus, textura sa densă permite frezarea ornamentelor și altor elemente de design, fapt ce îl face potrivit practic pentru orice tip de mobilier, inclusiv:

 • Mobilă MDF pentru dormitor;
 • Salon (living);
 • Mobilier în bucătărie și sufragerie;
 • Mobilă pentru antreu;
 • Oficii și spații comerciale.

Principalele caracteristici ale unui dormitor MDF

Primul avantaj major al mobilei pentru dormitor la comandă este faptul că poți alege individual materialul din care va fi creată, în funcție de buget, necesități, preferințe. Cel mai cunoscut material pentru acest tip de mobilier este MDF-ul, caracterizat prin durabilitatea înaltă, rezistență la fluctuații de temperatură, dar și solicitări mecanice. Mobila în dormitor din MDF lucios sau mat va arăta ca nouă mulți ani la rând, dacă este îngrijită corect, dar și dacă a fost creată ținând cont de toate standardele calității. La Rimobel avem grijă de toate!

În plus, MDF-ul este și o alegere eco-friendly, deoarece fibrele lemnoase din care este creat sunt lipite între ele cu ajutorul unor rășini naturale. Iată de ce, pentru mobila în camera copiilor, cel mai des, este ales anume acest material. În continuare, vom enumera și alte caracteristici importante ale unor dormitoare clasice din MDF sau oricare alt stil:

 • Structura materialului. Densitatea ridicată, uniformitatea, și rezistența sunt punctele forte ale acestui material. Plăcile din MDF sunt produse din fibre lemnoase, care se lipesc sub influența presării și a temperaturilor ridicate cu ajutorul unor rășini.
 • Material prietenos cu mediul. Pe lângă durabilitate și aspect unic, MDF-ul este un material ecologic, datorită cantității minime de fum nociv emanat în timpul producerii, dar și faptului că este produs din fibre lemnoase și rășini naturale.
 • Durabilitatea. O placă din MDF este rezistentă la deteriorări mecanice și capabilă să țină mecanismele de fixare cât mai sigur, datorită structurii sale uniforme dense.
 • Suprafața netedă. Create din fibre lemnoase bine mărunțite, plăcile din MDF au o suprafață netedă, fără denivelări vizibile. Datorită acestui fapt, finisajul creează o acoperire perfect uniformă, mai ales în cazul unor dormitoare din MDF lucioase.
 • Rezistența la umiditate. Practic cea mai importantă caracteristică. Fiind un material impermeabil, MDF-ul poate fi utilizat cu succes în orice încăpere, inclusiv pentru mobila în baie sau WC. De asemenea, acesta va rezista destul de mult timp și în spațiile cu fluctuații de temperatură sau mucegai. Totuși, îți recomandăm să nu riști și să ai grijă de mobilierul tău, pentru a-i spori durabilitatea.
 • Prețul. Datorită caracteristicilor sale, MDF-ul imită perfect lemnul natural, dar are un preț mult mai avantajos. Astfel, ai parte de un raport optim preț-calitate. Dacă visezi la un dormitor din MDF alb în stil clasic, acesta va imita perfect structura lemnului natural, dar va avea un preț mult mai mic.

Optează pentru realizarea mobilierul din dormitor la comandă la un producător de încredere – Rimobel. Sună acum: 067353535 și discută cu un designer!