Te consultăm
— gratis!
Completează formularul pentru consultație gratuită!

Dacă ar fi să facem un sondaj despre cele mai populare dulapuri, cu siguranță alegerea numărul unu vor fi dulapurile cupe. Apărute de curând pe piață, dulapurile cu uși glisante au reușit rapid să obțină admirația cumpărătorilor, combinând perfect două caracteristici importante: aspect exterior unic și confort. În plus, optând pentru dulapuri cupe, modele personalizate, putem organiza optim spațiu din încăpere, creând suficiente locuri de depozitare a hainelor și lucrurilor personale.

Cea mai bună alternativă în zilele noastre rămân a fi dulapurile la comandă, realizate după dimensiuni și necesități individuale. Iar pasul numărul unu este să găsești un producător de încredere, care te poate ajuta în proiectarea dulapului perfect. În ajutor îți poate veni Rimobel. Dar mai întâi de toate, hai să stabilim ce modele de dulapuri cupe sunt astăzi în vogă.

Dulapuri cupe moderne: modalități de proiectare

Dulapul este o piesă de mobilier complexă, destinată stocării eficiente a lucrurilor de primă necesitate. În funcție de necesități, forma și dimensiunile camerei, dar și alte aspecte tehnice, acesta poate fi proiectat în diverse moduri. Astfel, după parametrii de proiectare, dulapurile cu uși glisante de pot fi împărțite în următoarele tipuri:

  • Dulapuri incorporate. De regulă, sunt realizate doar la comandă, datorită construcției specifice. Sunt incastrate direct într-o nișă, folosind drept element de construcție, pereții camerei. Pot fi montate cu succes chiar și în încăperi mici, oferind un spațiu intern de stocare mult mai voluminos. Unicul dezavantaj al dulapurilor incorporate este nu pot fi mutate cu timpul în alt loc, deoarece sunt realizate strict după dimensiunile pereților. În schimb, acestea au un preț relativ mic, comparativ cu celelalte modele.
  • Dulapuri independente. Model standard cu uși glisante, care poate fi creat după orice proiect și dimensiuni. De asemenea, este posibilă și compartimentarea personalizată, cu rafturi, sertare și coșuri în funcție de necesități. Totul la discreția clientului. O altă opțiune importantă oferită de aceste dulapuri, este posibilitatea de a fi mutate în alt loc, la dorință. De exemplu, dacă te-ai plictisit de atmosfera din dormitorul tău și ai nevoie de o schimbare. Dulapurile din această categorie pot fi realizate din diverse materiale: lemn masiv, furnir natural, PAL sau MDF. Costul acestora depinde în mare parte de materialul carcasei și ușilor, dar și mecanismele glisante utilizate.
  • Dulapuri cupe în colț. Modalitate de proiectare care permite utilizarea optimă a spațiului, potrivită mai ales pentru camerele de dimensiuni mici. Dulapurile pe colt ocupă puțin loc, sunt foarte încăpătoare și oferă un aspect plăcut încăperii, dacă este integrat corect. Ca elemente decorative pot fi utilizate uși din sticlă, oglindă sau alte materiale alternative, care se potrivesc cu designul general. În această categorie pot fi integrate și dulapurile cupe pentru antreu, decorate cu oglinzi sau sticlă sablată, care la sigur va ieși în evidență.

Idei de amenajare a unui dulap cupe în dormitor sau living

Ar fi greu să ne imaginăm un dormitor sau living fără un dulap încăpător pentru haine și alte lucruri personale (cearșafuri, lenjerie etc). Iar pentru ca acesta să ne ofere nu doar un aspect estetic unic, dar și maximum funcționalitate și confort este important să ținem cont de câteva recomandări:

  • Este important să alegi un dulap conform dimensiunilor și formei încăperii, ca să se integreze perfect. Fie că dorești un model incorporate sau independent.
  • Uneori, dormitorul necesită un dulap cu sertare, rafturi pentru haine sau o secțiune spațioasă pentru rochii sau haine de exterior. Ia in calcul toate aceste detalii, iar designerii te vor ajuta să compartimentezi dulapul, strict după necesitățile tale.
  • Ușile dulapului. Cea mai populară alegere sunt uși cu oglindă, totuși nu toți iubesc să se reflecte în oglindă atunci când dorm. În acest caz poți alege un model cu sticlă sablată sau din furnir sau MDF într-o nuanță mai specială.
  • Și desigur, optează pentru materiale și mecanisme de calitate, dacă îți dorești un dulap durabil în timp și la fel de funcțional, chiar și după câțiva ani.

Iar dacă încă nu ești sigur ce model să alegi și ce oferte sunt pe piață, consultă fără ezitare un specialist Rimobel, care se află la doar un apel distanță: 06735353. Rimobel îți oferă cea mai variată gamă de dulapuri cupe în Chișinău, create după proiecte strict individuale. Iar dacă nu ai reușit să aduni toată suma necesară, la noi poți comanda dulapuri cupe în credit, în condiții favorabile, ca să te bucuri de confort și funcționalitate ce își merită investiția.