Dulap glisant pentru un dormitor în stil clasic

Dulap clasic glisant încorporat în dormitor

Dulap cupe alb încorporat pentru un dormitor

Dulapuri cupe: Cum proiectăm și amenajăm corect

Dulapurile cu uși glisante, apărute de curând pe piață, au reușit să obțină popularitate in rândul cumpărătorilor care pun tot mai mare accent pe confort și aspectul interior. Acestea permit utilizarea optimă a spațiului fără a inghesui mobilierul. 

Dulapuri cupe moderne: Tipuri de proiectare

Dulapul este o piesă de mobilier completă, care conține toate planurile necesare: superior, inferior și lateral. Astfel, in funcție de parametrii de proiectare, dulapurile din această categorie de impart in:

 1. Dulap incorporat

  Realizat mereu la comandă, acesta este incorporat in pereții camerei și poate fi montat chiar și intr-o incăpere mică. Lipsa pereților are un avantaj important pentru locuințele mici: spațiul intern de stocare a lucrurilor este mai voluminos.

  Un dezavantaj al dulapurilor incorporate este că mutarea lor este imposibilă deoarece sunt realizate strict după dimensiunile pereților camerei. In schimb, are un preț relativ mic, datorat absenței unor piese.

 2. Cu carcasă

  Dulap standard cu uși glisante care dispune de toate părțile sale componente formând un tot intreg. Ele pot fi diferite pe interior, astfel spațiile de depozitare sunt variate din simplul motiv că cineva adoră rafturile, altcineva preferă umerașele sau coșurile. Toate este la discreția clientului.

  O altă opțiune destul de importantă pe care o oferă aceste dulapuri, este posibilitatea de a fi mutat oriunde ai nevoie. Pentru că uneori, te poți plictisi de atmosfera din dormitor, spre exemplu și ai nevoie de o schimbare.

  Dulapurile din această categorie sunt realizate din lemn masiv natural, PAL sau MDF, și costul acestora depinde in mare parte de materialul carcasei și uși.

 3. Dulapuri cupe in colț

  De cele mai dese ori, dulapurile din această categorie sunt concepute după următorul principiu: mai mult dulapuri asamblate intr-o singură unitate care formează un colț. Datorită acestei tehnici, mobilierul ocupă puțin spațiu, este foarte incăpător și oferă un aspect plăcut incăperii in care este amplasat.

  Ca elemente decorative se utilizează des fațadele din sticlă, oglinzile sau alte materiale alternative care se potrivesc cu orice interior. Aici intră și dulapuri cupe antreu care sunt decorate cu imagini originale pe sticlă, de care se va indragosti imediat fiecare oaspete. Te asigurăm!

Idei pentru amenajarea unui dulap cupe in dormitor

 • Niciun dormitor nu este lipsit de dulap. Acesta este necesat pentru a stoca lucrurile esențiale, cum sunt cearșafurile, lenjeria și altele. Important este să alegi un dulap conform dimensiunilor incăperii și să analizezi posibilitatea incadrării unui dulap incorporat.
 • Uneori, dormitorul necesită un dulap cu sertare, rafturi pentru haine sau o secțiune spațioasă pentru rochii sau alte haine care trebuie păstrate pe umerașe. Ia in calcul aceste lucruri când vrei să comanzi un dulap.
 • Ușile dulapului. Aici avem și un mit: imaginea unei persoane nu trebuie să se reflecte in oglindă când doarme, precum că influențează negativ asupra sănătății. Dacă ești adept al acestui mit, atunci alge un dulap ușile căruia nu are oglindă. O alternativă ar fi să inlocuiești oglinda cu sticla.

Atunci când nu ești sigur ce să alegi și cum corect să amenajezi un dulap cupe, consultă un specialist, care se află la doar un apel distanță: 067353535