Te consultăm
— gratis!
Completează formularul pentru
consultație gratuită!

Dulapuri pentru living – tipuri și stiluri de proiectare

Camera de zi, este locul de relaxare pentru toată familia. Aici putem privi filmele sau serialele preferate împreună, citi cărți, practica diverse hobby-uri sau petrece timpul frumos cu rudele și prietenii. Iată de ce, este firesc ca livingul să fie cea mai confortabilă și bine amenajată încăpere din întreaga casă, echipat corespunzător, pentru a satisface necesitățile tuturor membrilor familiei. Iar dacă vorbim despre amenajarea, un dulap de living este elementul indispensabil, care ne ajută să organizăm eficient hainele, dar și alte lucruri necesare.

Ce stil se potrivește unui dulap pentru living?

Alegerea corectă a mobilierului, inclusiv a dulapului din living este condiția esențială pentru organizarea rațională a spațiului din camera de zi. Iar pentru a lua o decizie cât mai corectă este important să atragem atenție la parametrii și dimensiunile încăperii, raportate la mărimile dulapului, dar și materialele, feroneria și stilul în care acesta va fi creat.

Prezența unui dulap în living este inevitabilă, din simplul motiv că ne ajută să depozităm eficient toate obiectele necesare membrilor familiei. Pe lângă compartimentarea corectă, acesta trebuie și să fie integrat corect în interiorul camerei, fără a crea disconfort, schimbări majore în design sau ocupa prea mult spațiu. În general, putem alege din următoarele stiluri:

  • Dulap de living modern. Dulapurile în stil moderne sunt cele mai populare în rândul utilizatorilor, mai ales pentru apartamente. Pentru un design deosebit, acestea pot fi decorate în nuanțe diverse, utilizând sticla, texturi lucioase și elemente de decor minimalist. Un dulap modern poate crea senzația de libertate, arată subtil, simplu și elegant.
  • Dulap de living clasic, Fără îndoială, stilul clasic va fi mereu la modă, chiar și în lumea modernă. Într-un living spațios, un dulap clasic se va integra perfect. Iar în plus va adăuga eleganță designului general. De regulă, pentru dulapurile în acest stil sunt în vogă nuanțele și materialele naturale.
  • Dulap neoclasic cu uși din sticlă. Vrei un model în stil minimalist, dar cu elemente clasice? Atunci alege un model neoclasic. În plus, poți opta și pentru un desen sau finisaj deosebit imprimat pe sticlă. Astfel de dulapuri se vor integrat perfect în camerele mari, inclusiv cele de zi. Printre cele mai populare materiale se numără MDF-ul, într-o paletă bogată de nuanțe și texturi.

De asemenea, în living pot fi integrate și dulapuri realizate în alte stiluri deosebite: scandinav, pop-art, high-tech, loft etc. Diversitatea tendințelor din prezent ne permite să alegem mobilier cu design unic, pe prim plan fiind pusă utilizarea rațională a spațiului și comoditatea în exploatare. Dar, până la urmă, totul depinde de preferințele individuale. Avantajul de bază de ce să optezi pentru dulapuri realizate la comandă.

Modalități de amplasarea a unui dulap pentru living

Pentru confort maxim, dulapul trebuie amplasat în așa mod, încât să nu creeze dificultăți de deplasare, să blocheze accesul la diferite obiecte sau să încarce prea mult încăperea. Iată câteva modalități eficiente de amplasare a unui dulap de living mic sau mare, care îți vor fi de ajutor:

    • Suspendat (integrat într-o nișă)

Dulapurile fără picioare, suspendate de perete au devenit un trend în ultimii ani. Acestea reprezintă o metodă eficientă pentru amenajarea locuințelor mici, datorită utilizării optime a spațiului. În plus, astfel de proiect creează o atmosferă plăcută în cameră, fără a o încărca.

    • Dulap de living pe colț.

Utilizarea optimă a spațiului, presupune și utilizarea colțurilor, de exemplu pentru a integra un dulap încăpător. Dulapurile situate pe colț permit depozitarea nu doar a hainelor sau articolelor textile, dar și a articolelor de sezon, cum ar fi echipamentele sportive, lenjerie de pat și alte obiecte de uz. Într-un cuvânt, valorificăm la maxim fiecare centimetru.

    • Modular

Orice design, în decorarea unei încăperi încearcă să o facă cât mai funcțională. Producătorii de mobilier, au luat în calcul și această tendință, creând sisteme modulare. Ce înseamnă asta? Simplu, dulapuri cu o continuitate infinită de rafturi și elemente suspendate ce servesc drept suport pentru articolele de decor, cărți sau alte obiecte necesare familiei.

La Rimobel, realizăm dulapuri pentru living, la prețuri avantajoase, după modele strict individuale. Oricare ar fi alegerea ta, noi realizăm la comandă mobilier în orice stil, de orice culoare și dimensiuni, după toate standardele calității. Contactează-ne la numărul 067353535 pentru a programa o CONSULAȚIE GRATUITĂ cu un designer.